A- A+
Σε αποκλειστικές συζητήσεις Περαιώς - SoGen για τη Γενική - Πωλητήριο στη Millennium Bank
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος, μετά την απόφαση της Credit Agricole να συνεχίσει αποκλειστικά με την Alpha Bank τις συζητήσεις για την πώληση της Εμπορικής.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και τη Société Générale ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά από την πρώτη της γαλλικής θυγατρικής στην Ελλάδα, Geniki Bank.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρουν ότι η πορτογαλική BCP έχει βάλει πωλητήριο στη Millennium Bank.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ξένοι όμιλοι θα ανακεφαλαιοποιήσουν πλήρως τις θυγατρικές τους, προτού πωληθούν.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζει, πλέον σε βάση αποκλειστικότητας, τις διαπραγματεύσεις με τη Société Générale για την πιθανή απόκτηση της συμμετοχής της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.

Από την πλευρά της, η Γενική ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε από την μητρική εταιρεία Société Générale εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς σε σχέση με την πιθανή πώληση της συμμετοχής της στη θυγατρική της στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

* Καθαρό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέλουν Εθνική – Eurobank μετά τη νίκη της Alpha για την Εμπορική