A- A+
FT: Ετοιμάζεται κοινό πακέτο διάσωσης για Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο
Ένα ευρύ πακέτο διάσωσης που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία, σχεδιάζουν οι αρχές της ευρωζώνης, σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times. Στόχος να περάσει από τη γερμανική βουλή.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας το περασμένο Σαββατοκύριακο επισημαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό θα καφθούν οι πολύ πιθανές αντιστάσεις για επιπλέον παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, από μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι με την ευρεία λύση που θα παρουσιαστεί θα γίνει μία νέα αρχή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

«Τα νέα μέτρα στήριξης για τις τρεις χώρες μπορεί να διαπραγματευτούν και να παρουσιαστούν στις εθνικές κυβερνήσεις ως πακέτο μέχρι το Νοέμβριο το αργότερο» σημειώνουν οι Financial Times Deutschland.

Λαγκάρντ: Αναζητούμε λύση

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος μιας λύσης για να επιδιορθωθεί η οικονομία της χώρας».

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος για χρέος στο 120% του ΑΕΠ παραμένει, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό κενό, ιδίως εάν συνυπολογιστεί ο παράγοντας του επιπλέον χρόνου που ζητά η Αθήνα.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» στα δάνεια του επίσημου τομέα, απάντησε ότι «το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της εξίσωσης επίλυσης της τρέχουσας κρίσης».