A- A+
Citi: Παραμένει στο 90% η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Στο 90% παραμένει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με νέα έκθεση της Citi, η οποία επιμένει στις αρνητικές της εκτιμήσεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, οι οικονομολόγοι της επαναλαμβάνουν ότι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τους επόμενους 12 - 18 μήνες ανέρχονται σε 90%.

Σύμφωνα με την ανάλυση του αμερικανικού οίκου, η «κόπωση» των πιστωτών από την αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, σε συνδυασμό με την «κόπωση» της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα λιτότητας, θα οδηγήσουν τελικά στην επιστροφή στη δραχμή.

Εξάλλου, η Citi σχολιάζει και τη βελτίωση του κλίματος που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Οι αναλυτές της υπογραμμίζουν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν αποτελούν «λευκή επιταγή» και ότι η Γερμανία θα είναι απρόθυμη να κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ αν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.