A- A+
Η Ευρωζώνη θα παραμείνει ως έχει και το 2013 εκτιμά τώρα ο Σόιμπλε
Την βεβαιότητά του ότι η ευρωζώνη θα διατηρήσει και το 2013 τη σημερινή της μορφή και ότι το ευρώ θα αποδειχθεί ακόμα πιο σταθερό, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, «η οποία και του χρόνου θα διατηρήσει την σημερινή της μορφή ως έχει».

Όπως μεταδίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «του χρόνου το ευρώ θα είναι λίγο πιο σταθερό και θα προκαλέσει λιγότερη νευρικότητα στις αγορές», πρόσθεσε όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πνέει σε τελείως ήρεμα ύδατα».

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε: «Χάσαμε την εμπιστοσύνη. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό».

Όχι σε νέα βοήθεια

Ο κ. Σόιμπλε πάντως επανέλαβε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.

Παράλληλα, καταδίκασε τις «εικασίες» γύρω από ένα αντίθετο σενάριο για την Ελλάδα. Όπως είπε «η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης».

Τέλος, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας, για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας.