A- A+
FT: Ομάδα εργασίας στη Γερμανία για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Στην αποκάλυψη ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ομάδα εργασίας που μελετά τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προέβη η γερμανική έκδοση των Financial Times.

Οι Financial Times Deutschland, επικαλούμενοι πηγές του υπουργείου, αναφέρουν ότι η απόφαση για τη σύσταση αυτής της ομάδας εργασίας αποδεικνύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, θέλουν να είναι καθόλα έτοιμοι για ένα πιθανό «αρνητικό σενάριο».

Σύμφωνα με τις ιδιες πηγές, η ομάδα αυτή κάνει υπολογισμούς για τις πιθανές οικονομικές συνέπειες ενός Grexit και εξετάζει πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί πιθανό ντόμινο σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Την ομάδα εργασίας αποτελούν περίπου 10 αξιωματούχοι από διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Τόμας Στέφεν, που ανήκει στην ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών.

Ερωτηθείς για αυτήν την ομάδα εργασίας, εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε είπε στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια ακόμα και τα πιο απίθανα.

Διαβάστε επίσης

* Citi: Στο 90% η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έως τις αρχές του 2014