A- A+
«Μπλόκο» στη δόση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα διαμηνύει στενός συνεργάτης της Μέρκελ
Έτοιμη να μπλοκάρει την επόμενη δόση του ελληνικού δανείου αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για νέα μέτρα στη χώρα μας, είναι η Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα, ο Michael Fuchs, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων κομμάτων CDU και CSU σημειώνει ότι η Γερμανία θα μπλοκάρει επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της.

Όπως είπε η Γερμανία θα κάνει χρήση του δικαιώματος βέτο στο Προσωρινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) αν κρίνει πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους της βοήθειας που έχει λάβει.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι «ακόμα και αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αυτό δεν είναι αρκετό για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας», προσθέτοντας ότι «η Γερμανία έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της».

Τέλος, υπογραμμίζει με νόημα πως παρά το γεγονός ότι καμία χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ένωση, «η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις απαιτούμενες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».