A- A+
Προβόπουλος: Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες με καλούς ρυθμούς (vid)
Με καλούς ρυθμούς επανέρχονται οι καταθέσεις στις τράπεζες, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο κεντρικός τραπεζίτης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπούλια για το πως βλέπει την οικονομία, τόνισε ότι «πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα».

«Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς» είπε ο κ. Προβόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

«Πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε.

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση