A- A+
Προσλαμβάνει ιδιώτες για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών της η ΔΕΗ
Εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών σκοπεύει να προσλάβει η ΔΕΗ, προκειμένου να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους πελάτες της, οι οποίες φτάνουν τα 1,1 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, προανήγγειλε τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη των αποκαλούμενων και «soft call» εισπρακτικών εταιρειών.

Αυτές θα αναλάβουν δράση προκειμένου να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας.

Αναφορικά με την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρισμού, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, είπε ότι είναι πολύ σοβαρή, και μόνο με αυξήσεις εντός του 2012 στα τιμολόγια, της τάξης του 5%, μπορεί να συγκρατηθεί το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η κοινωνική κατάσταση δεν επιτρέπει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ζητήσει αυξήσεις κατά τη συνάντηση που θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Θ. Λιβιεράτο.