A- A+
Παπούλιας: Για κίνδυνο κατάρρευσης τραπεζών με προειδοποίησαν Παπαδήμος - Προβόπουλος
Για την ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους και τον κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών προειδοποίησαν ο Πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ τον Κάρολο Παπούλια, προς ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Κατεβάστε τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο τελευταίας επεσήμανε την ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως» τόνισε στους τρεις αρχηγούς ο κ. Παπούλιας.

«Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

«Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος»

Επιπλέον, σημείωσε ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η ακυβερνησία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

«Παρακολούθησα προσεκτικά όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα και λυπάμαι πολύ που δεν βρέθηκε λύση όπως επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και η βούληση του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εύκολες και ανώδυνες αποφάσεις δεν υπάρχουν για κανέναν. Θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες».