A- A+
Διήμερο ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον από την Τράπεζα Κύπρου
Διήμερο ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με θέμα ¨Η γειτονιά που θα ήθελα...¨, διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στις 28 και 29 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του ομότιτλου Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά, με συμμετοχή 4.542 έργων ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφιών και κατασκευών, ατομικών και ομαδικών, από 374 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.

Οι νικητές έλαβαν συμβολικά δώρα και στα σχολεία δόθηκε από ένα πολυμηχάνημα για να καλύψει τις ανάγκες τους. Επιπλέον, εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση βραβεία απένειμαν ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αθανασίου, η Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κα Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι ηθοποιοί Υρώ Μανέ και Μαρία Σολωμού, ο συγγραφέας Δημήτρης Αποστόλου, καθώς και μέλη της κριτικής επιτροπής.

Κατά τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού, ο κ. Αθανασίου δήλωσε: «Επιθυμία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το Οίκαδε και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή που πραγματοποιούμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών μας, σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα, το περιβάλλον».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, που εκπονείται από το 1999 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 120 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που επικοινωνούν «ζωντανά» μέσω Διαδικτύου. Παράλληλα, η εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.oikade.gr είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.