A- A+
Συνέδριο για την κυπριακή οικονομία από τη Marfin Popular Bank
Με τη συμμετοχή κυπρίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών και περισσότερων από 250 επιχειρηματιών από τη Μόσχα και άλλες περιοχές της Ρωσίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το συνέδριο «Russian-Cyprus Business & Investment Forum.

Χορηγός του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, ήταν η διεύθυνση Διεθνών Επιχειρήσεων και Ρωσίας της Marfin Popular Bank και οι συνδιοργανωτές ήταν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Συμβούλιο Επιχειρήσεων για τη συνεργασία με την Κύπρο (στη Ρωσία).

Σκοπός του συνεδρίου η περαιτέρω προώθηση της Κύπρου, ως ενός ισχυρού Κέντρου Διεθνών Επιχειρήσεων.

Η θεματολογία επικεντρώθηκε στην παρουσίαση και ανάλυση όλων των δεδομένων που αποδεικνύουν ότι η Κύπρος διατηρεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και σε σειρά από άλλους σημαντικούς παράγοντες και προοπτικές που κάνουν την Κύπρο να ξεχωρίζει ως ένας ιδανικός τόπος για ξένες επενδύσεις και διεξαγωγή διεθνούς δραστηριότητας.

Ο κ. Μίλτος Μιχαηλάς, διευθυντής της Διεύθυνση Διεθνών Επιχειρήσεων & Ρωσίας της Marfin Popular Bank παρουσίασε το θέμα "Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου’’ με εστίαση στη στρατηγική και οικονομική ανάλυση της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη τον διευρυνόμενο ρόλο της ως Κέντρου Διεθνών Επιχειρήσεων και την αξιοπιστία του, πέραν των 100 ετών, τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο που έχει αποδειχθεί ανθεκτικότατο σε κρίσεις.

Η επιτυχής διεξαγωγή του συνεδρίου, η μαζική συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ρώσοι επιχειρηματίες προσέφεραν δυνατότητες δικτύωσης και προοπτικές για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η κοινή προσπάθεια των διοργανωτών και του χορηγού για την προώθηση της Κύπρου σε μεγάλες Διεθνείς αγορές θα συνεχιστεί με τη διοργάνωση σειράς συνεδρίων στο εξωτερικό.