A- A+
Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε το Eurogroup της Τετάρτης - Θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη
Για την ερχόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε το Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη και θα έδινε το «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση, μετά την υπεψήφιση του νέου μνημονίου από την ελληνική Βουλή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις εξελίξεις σε τηλεδιάσκεψη που έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ώστε να συναντηθούν στο τακτικό Eurogroup τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Οι Ευρωπαίοι εντείνουν τις πιέσεις τους προς την ελληνική πλευρά με στόχο την εξασφάλιση εφαρμογής του νέου οικονομικού της προγράμματος, που θα συνοδεύσει το χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει η τρύπα των 325 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχουν φτάσει στις Βρυξέλλες και οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών για την εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Νωρίτερα το Moneyonline.gr μετέδιδε:

Πληροφορίες περί ακύρωσης του Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη και τη διενέργεια αντ΄ αυτού τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σε τηλεγράφημά του το απόγευμα της Τρίτης αναφερόταν με βάση ευρωπαίο αξιωματούχο, αποφασίστηκε η ακύρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και η πραγματοποίηση της συζήτησης του ελληνικού θέματος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εκεί θα παρουσιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ο λόγος της ακύρωσης του Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters, είναι ότι ακόμη δεν είναι έτοιμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.