A- A+
Ελληνική Τράπεζα: Χορηγός στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-2012
Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει την εκστρατεία «ECOMOBILITY 2011-2012» στη Λάρισα και στην Πάτρα και συνδράμει στη βιωματική εκπαίδευση των εφήβων στα προβλήματα μετακίνησης που επηρεάζουν τη λειτουργία των πόλεων και το αστικό περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων, καλλιεργεί έντονα την περιβαλλοντική διάπλαση των νέων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται» και έχει στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και την ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.

Η εκστρατεία «ECOMOBILITY – Οικολογική Μετακίνηση» διοργανώνεται από το ECOCITY για ένατη συνεχόμενη χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, συνεργάζονται σημαντικά Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα είναι ένας ανθρώπινος και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος Οργανισμός, ο οποίος, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον και λειτουργεί ως αρωγός σε ενέργειες που προάγουν και προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθησία.