A- A+
Νέος επικεφαλής στο τμήμα Shipping της Citi Ελλάδος
Η Citi ανακοινώνει ότι ο κ. Δημήτρης Γ. Βασιλάκος αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος Shipping της Citi Ελλάδος, μετά την απόφαση του κ. Τάκη Κωνσταντάρα να συνταξιοδοτηθεί έπειτα από 33 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στη Citi.

Ο κ. Βασιλάκος φέρνει στη Citi 15 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο, κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας. Τα προηγούμενα 6 χρόνια διηύθυνε το τμήμα Ship Finance της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), προερχόμενος από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΤΕ στο Λονδίνο, την οποία διατήρησε για 4 χρόνια.

Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από τη Grande Ecole HEC στο Παρίσι, Μ.Α.L.D. από τη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη και Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.

Ο κ. Κωνσταντάρας ξεκίνησε την πορεία του στη Citibank Αθήνας το 1978 στο τμήμα Corporate Banking, ενώ το 1984 εντάχθηκε στο δυναμικό του τμήματος Shipping.

Από το τέλος του 2001 τέθηκε Επικεφαλής του τμήματος και υπό την ηγεσία του η Citi διατήρησε την κορυφαία της θέση στην ελληνική ναυτιλία και παράλληλα τη δέσμευσή της προς τους πελάτες της, παρέχοντας κεφάλαια και δημιουργώντας νέες λύσεις για τις ανάγκες τους.

Οι δηλώσεις της διοίκησης

Ο κ. Michael Parker, Global Head του τμήματος Shipping της Citi, τόνισε ότι:

«Είμαστε τυχεροί που σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο έχουμε τη δυνατότητα να καλωσορίζουμε κάποιον με την εμπειρία του Δημήτρη Βασιλάκου, ο οποίος θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις ήδη ισχυρές σχέσεις μας με τον κλάδο της ναυτιλίας στην Ελλάδα και θα συμβάλει στη στήριξη της ηγετικής μας θέσης παγκοσμίως. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία του Δημήτρη θα αποδειχθεί ανεκτίμητη.

Ο Τάκης Κωνσταντάρας συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη του ελληνικού τμήματος Shipping σε σημαντικό κομμάτι του Global Shipping franchise της Citi και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Ο κ. Λίνος Λέκκας, επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κεντρική Ευρώπη, τόνισε:

«Καλωσορίζουμε το Δημήτρη στο Shipping της Citi Ελλάδας, ένα επιτυχημένο τμήμα με σημαντική ιστορία και πολλά υποσχόμενες προοπτικές, και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του, την οποία και του ευχόμαστε θερμά».

Ο κ. Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ένας ιδιαίτερα έμπειρος τραπεζίτης, ο Δημήτρης Βασιλάκος, αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική θέση για την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική μας δραστηριότητα».