A- A+
Alpha Bank: Στοίχημα χωρίς ρίσκο για την πορεία του πετρελαίου με απόδοση 1% στο 3μηνο
Ένα νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου με σίγουρη απόδοση και προοπτική αύξησής της έως και το 1%, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την πορεία της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, προσφέρει η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για την έκδοση «Εxtra Profit Brent Oil 3 Μηνών» της σειράς προϊόντων Extra Profit, που θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της τράπεζας μέχρι τις 25 Απριλίου.

Τα επιτόκια και το στοίχημα

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ και η διάρκειά της είναι 3μηνών.

Σε κάθε περίπτωση ο καταθέτης θα λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 0,25% στη λήξη, χωρίς κανένα ρίσκο για το αρχικό του κεφάλαιο.

Από εκεί και πέρα θα λάβει επιπλέον 0,85%, δηλαδή σύνολο 1%, εάν προβλέψει σωστά την πορεία της τιμής του πετρελαίου, τύπου brent.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ποντάρει σε ένα από τα δύο ακόλουθα σενάρια:

- Πτώση της τιμής κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 5%

- Άνοδος της τιμής κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 5%

Με τον τρόπο αυτό ο επενδυτής έχει σίγουρο ένα επιτόκιο που είναι σχεδόν ισοδύναμο με αυτά που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις και προσδοκά σε υπερτριπλασιασμό του εάν η παραπάνω συνθήκη επαληθευτεί.

Εγγύηση κατάθεσης

Σε περίπτωση αδυναμίας της τράπεζας να αποπληρώσει τον επενδυτή, η προστασία από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων διαμορφώνεται στις 100.000 ευρώ, όπως ισχύει με τις κλασικές καταθέσεις.

Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη (για τον υπολογισμό του ορίου προστίθενται όλες οι καταθέσεις του ίδιου καταθέτη στην Alpha Bank AE) για το αρχικό κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους από την εγγυημένη απόδοση (συμβατικό επιτόκιο).

Τυχόν αποδόσεις που εξαρτώνται από την εκπλήρωση συνθήκης (δυνητικό επιπλέον Extra Profit Επιτόκιο) δεν καλύπτονται

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε το προϊόν θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Alpha Bank.