A- A+
Ποδηλατικός Γύρος από τον Έβρο ως την Αθήνα από την HSBC
Ο «Ποδηλατικός Γύρος από τον Έβρο ως την Αθήνα», σε 7 ημέρες, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 9 Οκτωβρίου από την HSBC με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος «Θεοτόκος».

Η HSBC επιχειρεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο να ενισχύσει το ίδρυμα «Θεοτόκος» προκειμένου να παρέχει σε παιδιά και νέους που πάσχουν από Νοητική Υστέρηση καθώς και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες κάθε δυνατή επιστημονική, κοινωνική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση.

Η διοίκηση της τράπεζας ανταποκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά θετικά στην ιδέα του ποδηλατικού γύρου αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα υλοποίησης.

Για την ενέργεια αυτή η HSBC χρησιμοποιεί το motto «dreams on wheels» που έχει διττή σημασία και συνδυάζει την προσπάθεια των ποδηλατών και τα όνειρα των παιδιών για μια ποιοτικότερη ζωή.

Τον Ποδηλατικό Γύρο από τον Έβρο ως την Αθήνα, διανύοντας 856 χλμ., ποδηλάτησαν οι κ.κ. Δημήτρης Πολίτης, Managing Director & Head of Global Banking, HSBC Ελλάδος και Παναγιώτης Καρτσάνης, HSS Settlements Officer Local Clients, HSBC Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία διαδρομή Κάλαμο – Αυλίδα, συμμετείχαν και 25 υπάλληλοι της HSBC καλύπτοντας απόσταση 35 χλμ., υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την όλη προσπάθεια του ποδηλατικού γύρου.

Οι δηλώσεις των διοργανωτών

Όπως δήλωσε ένας εκ τω ποδηλατών, ο κ. Δημήτρης Πολίτης, στον οποίο ανήκει και η ιδέα του ποδηλατικού γύρου, «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ιδέα εξακολουθεί να βρίσκει ανταπόκριση και απήχηση σε όλους εμάς, πράγμα που αν κρίνουμε και από την περσινή συνεργασία μας με το «Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» οδηγεί σε πραγματικά σπουδαία αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την κυρία Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος «Σκέψη και επιθυμία των συμμετεχόντων είναι αυτή η ενέργεια να γίνει θεσμός όχι μόνο στην HSBC Ελλάδος, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου έχει παρουσία η HSBC, με σκοπό κάθε χρόνο να επιλέγεται μια διαφορετική χώρα για να πραγματοποιείται ο ποδηλατικός γύρος».

Η Πρόεδρος του ιδρύματος «Θεοτόκος» κυρία Δομινή Σαρρή, αφού ευχαρίστησε με επιστολή της και συνεχάρη τους ποδηλάτες της HSBC για την προσφορά αγάπης προς παιδιά και νέους που πάσχουν από Νοητική Υστέρηση καθώς και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, είπε χαρακτηριστικά:

«Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι μόνο κρατική υπόθεση αλλά και μέλημα των πολιτών. Πρωτοβουλίες όπως «Ο ποδηλατικός Γύρος από τον Έβρο ως την Αθήνα» με σκοπό την ενίσχυση ενός αξιέπαινου έργου, μπορεί να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους φορείς, που η καθημερινή συναλλαγή τους με τους πολίτες αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία τους».