A- A+
Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi στην Ελλάδα
Για έκτη συνεχή χρονιά εορτάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi.

Πρόκειται για ένα θεσμό για την τράπεζα και εορτάστηκε φέτος στις 22 Οκτωβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά με 1.100 εθελοντικές δράσεις σε 78 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα 198 εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους προσέφεραν εθελοντικά την υποστήριξή τους σε 6 ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου, της ΕΛΕΠΑΠ και του Χαμόγελου του Παιδιού, αλλά και περιβαλλοντικού για τον καθαρισμό του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής.

Ο Εθελοντισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Κοινωνικής Ευθύνης της Citi, αλλά και βασικό χαρακτηριστικό της εργασιακής εμπειρίας στον οργανισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς αποτελεί μια ευκαιρία για όσους ενστερνίζονται την αξία του Εθελοντισμού να συνεργαστούν σαν μια ενωμένη παγκόσμια ομάδα εθελοντών με στόχο την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική προστασία, την βοήθεια προς τους άστεγους και όσους έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Οι δράσεις της τράπεζας στην Ελλάδα

Οι 6 δράσεις που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των εθελοντών ήταν οι εξής:

• Αισθητικό Δάσος Καισαριανής-Καθαρισμός περιαστικού δάσους: Οι εθελοντές με την καθοδήγηση δασολόγου συνέλλεξαν και απομάκρυναν τα απορρίμματα που αποτελούν από τις κυριότερες εστίες πυρκαγιάς.

Επίσης, συγκέντρωσαν οργανική ύλη (ξερά κλαδιά κτλ.) που βρίσκονταν στο έδαφος, και αφού τα θρυμμάτισαν με ειδικό μηχάνημα, επανεισήγαγαν την επεξεργασμένη οργανική ύλη στο δάσος (τα ροκανίδια που εξάγονται από το θρυμματιστή ξαναγίνονται χώμα και άριστο λίπασμα σε μικρό χρονικό διάστημα).

Παράλληλα, για τα παιδιά, πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά παιχνίδια από την έμπειρη παιδαγωγική ομάδα της ΑΝΙΜΑ.

• ΕΛΕΠΑΠ: Οι εθελοντές έκαναν χειροτεχνίες για τα δώρα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar, ενισχύοντας το έργο ενός αναγνωρισμένου συλλόγου με 75 χρόνια ιστορίας στην προσφορά προς τα παιδιά και με μία σημαντική σχέση συνεργασίας και υποστήριξής τους από τη Citi.

• Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας: Οι εθελοντές συναρμολόγησαν κουτιά για δώρα και συσκεύασαν σπιτικές μαρμελάδες για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, το οποίο αποτελεί κύρια πηγή εσόδων του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα ετοίμασαν τις προσκλήσεις που θα αποσταλούν στους φίλους του Ιδρύματος για την πραγματοποίηση του Bazaar στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Χατζηκυριάκειο.

• Χαμόγελο του Παιδιού, Οργάνωση Αποθήκης σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Οι εθελοντές οργάνωσαν και τακτοποίησαν τις προσφορές σε είδη που προορίζονται για τις οικογένειες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη, οι οποίες συγκεντρώνονται στα Κέντρο Ενίσχυσης του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

• Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι Μπομπονιέρας: Οι μπομπονιέρες που μπορεί να παραγγείλει κανείς για το γάμο ή τη βάφτισή του παιδιού του, ενισχύοντας το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού, φτιάχνονται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντές. Οι εθελοντές της Citi έκαναν μεγάλη παραγωγή και δημιούργησαν με κέφι!

Οι Έλληνες εργαζόμενοι στη Citi μαζί με τους υπόλοιπους 40.000 συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν για μια ακόμη φορά στις εθελοντικές δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Προσφοράς της Citi και υποστήριξαν με πάθος τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της παραγωγής κοινωνικού έργου.