A- A+
Δωρεάν εισιτήρια σε 12.000 18χρονους για ταξίδια στην ΕΕ από την Κομισιόν
Ξεκινάει στις 29/11 ο δεύτερος διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δωρεάν εισιτήρια σε 12.000 νέους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Όλοι οι δεκαοκτάχρονοι στην ΕΕ θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2018 για να ζητήσουν ένα δωρεάν εισιτήριο που θα τους δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Ο πρώτος γύρος του DiscoverEU συγκέντρωσε χιλιάδες νέους ανθρώπους, δημιουργώντας μια πραγματική κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συμμετέχοντες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους συνδέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχημάτισαν ομάδες που ταξίδεψαν από πόλη σε πόλη ή φιλοξένησαν ο ένας τον άλλο.

Οι δικαιούχοι

Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Έχουν ηλικία 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για διάστημα 30 ημερών το πολύ.
  • Θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας
  • Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες.
  • Οι αιτούντες θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της επιλογής στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Πώς γίνεται το ταξίδι

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων. Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο.

Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία και φεριμπότ ή, κατ' εξαίρεση, το αεροπλάνο.

Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι οι νέοι και οι νέες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.