A- A+
Οι Έλληνες έχουν βάλει πωλητήριο σε 350.000 ακίνητα - Πόσα ζητούν
Σε διαδικασία πώλησης 350.000 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τις αγγελίες που έχουν δημοσιεύσει προς αναζήτηση αγοραστή.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Spitogatos Network, που συγκεντρώνει πλέον το 90% των ελληνικών ακινήτων προς πώληση, διατίθενται αυτήν τη στιγμή ακίνητα αξίας 250 δισ. ευρώ.

Η μέση τιμή

Αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή προσφοράς ανά ακίνητο (κατοικίες, επαγγελματικά, οικόπεδα), διαμορφώνεται σε 70.000 ευρώ.

Ο αριθμός των 350 χιλ. αγγελιών συμβαδίζει και με τις εκτιμήσεις των μεσιτών και στελεχών της αγοράς που κάνουν λόγο για ένα απόθεμα περί τις 400 χιλ. ακίνητα που πωλούνται αυτή την στιγμή ανά την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους πενταετίας και πάνω δεδομένου ότι μέσα στην κρίση και κατά τη διάρκεια ειδικά των τελευταίων ετών οι νέες κατασκευές είναι είδος προς... εξαφάνιση.

Ως προς την αξία, το νούμερο των 250 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στις τιμές που ζητούν οι αγγελιοδότες όταν καταχωρούν τις αγγελίες τους στις βάσεις δεδομένων του δικτύου και είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τελικές τιμές, οι οποίες υπολογίζεται ότι είναι τελικά, κατά μέσο όρο χαμηλότερες σε ποσοστό μεταξύ 15 και 20%.