A- A+
Έκτακτη εισφορά: Έκπτωση 8% και άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα
Τη δυνατότητα να κερδίσουν έκπτωση έως και 8% και να καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά επί του εισοδήματος σε 6 δόσεις, έχουν οι πελάτες των τραπεζών με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας.

Σύγκριση Επιτοκίων

- Νέες κάρτες για αγορά
- Μεταφορά υπολοίπου

Δεν είναι λίγες οι τράπεζες που ενημέρωσαν τις προηγούμενες ημέρες τους πελάτες τους για το όφελος που θα έχουν, αν πληρώσουν με την πιστωτική τους κάρτα, τις έκτακτες εισφορές που κατέφθασαν στο τελευταίο πολύ-εκκαθαριστικό.

Οι προσφορές αυτές συνοψίζονται στα εξής:

1) Έκπτωση 5% και άτοκες δόσεις.

Οι Citibank και Τράπεζα Πειραιώς δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς σε έξι άτοκες δόσεις, ενώ η Eurobank EFG σε τρεις άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος όχι μόνο «σπάει» την πληρωμή σε αυτές τις δόσεις, αλλά κερδίζει και την έκπτωση 5% που παρέχει το δημόσιο σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής της οφειλής.

Επιπλέον, δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το ελάχιστο ύψος της δόσης, σε αντίθεση με την πληρωμή σε δόσεις προς το δημόσιο, όπου κάθε μήνα ο φορολογούμενος πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 300 ευρώ.

2) Επιστροφή μετρητών στην κάρτα

Η Εμπορική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταθέτες να κερδίσουν επιστροφή 3% επί της έκτακτης εισφοράς, εφόσον χρησιμοποιηθεί η κάρτα για την πληρωμή της.

Έτσι, ο πελάτης κερδίζει συνολική έκπτωση στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς που προσεγγίζει το 8%, καθώς εκτός από το 3% που πιστώνεται στην κάρτα του, κερδίζει ένα επιπλέον 5% από το δημόσιο, λόγω της εφάπαξ πληρωμής της.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Έστω ότι η έκτακτη εισφορά ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και ο φορολογούμενος επιλέγει να την πληρώσει με την πιστωτική κάρτα.

Ο φορολογούμενος θα κερδίσει την έκπτωση 5% και θα καταβάλλει στην τράπεζα 1.425 ευρώ. Το ποσό αυτό θα εξοφληθεί σε 6 άτοκες δόσεις των 237,5 ευρώ.

Αν η συναλλαγή γινόταν απευθείας με την εφορία, ο πολίτης είτε θα πλήρωνε εφάπαξ το ποσό των 1.425 ευρώ ή θα κατέβαλε σε 5 δόσεις των 300 ευρώ τα 1.500 ευρώ.