A- A+
Πλήρη άρση των capital controls το 2018 βλέπει ο Γ. Στουρνάρας - Η προϋπόθεση
Την πλήρη άρση των capital controls έως το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου, οπότε και λήγει το μνημόνιο, «βλέπει» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι εάν συνεχιστεί η άνοδος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τους επόμενους 10 μήνες, είναι εφικτή η πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

Ομαλά τα stress tests

Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις τράπεζες ενόψει των stress tests, σημειώνοντας ότι η όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Μάλιστα μέσω της εφημερίδας προαναγγέλλει νέα χαλάρωση των μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων μετά την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες με υπουργική απόφαση χαλάρωσαν οι περιορισμοί για επιχειρήσεις και για το άνοιγμα νέων λογαριασμών από όλους. Δείτε όλες τις αλλαγές

Φυσικά, όλες οι παραπάνω θετικές προβλέψεις θα επαληθευτούν μόνο αν η κλείσει εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση, ολοκληρωθεί το μνημόνιο, συνεχιστεί η έξοδος δημοσίου και τραπεζών στις αγορές και υπάρχει δυναμική επιστροφή καταθέσεων.