A- A+
Ραγδαία αύξηση των online αγορών με την MyBank - Πώς λειτουργεί η υπηρεσία
Σημαντική αύξηση καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στη χρήση της υπηρεσίας MyBank για online αγορές στην Ελλάδα. Πώς λειτουργεί.

​Με την υπηρεσία MyBank πραγματοποιείτε τις αγορές σας στο διαδίκτυο με άμεση χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού, με την ευκολία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του Internet Banking σας.

Η υπηρεσία διατίθεται από τέσσερις τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ): Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Eurobank-Ergasias.

Πόσες πωλήσεις έχουν γίνει

Το 2017 καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών “MyBank”, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 67.500 πληρωμές στις συνολικά 20 επιχειρήσεις που αποδέχονται την υπηρεσία πληρωμών MyBank στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ.

Πώς λειτουργεί

Όταν είστε έτοιμοι να προβείτε στην πληρωμή της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής το εικονίδιο της MyBank.

  1. Eπιλέγετε την τράπεζα μέσω της οποίας θέλετε να εκτελεστεί η συναλλαγή και θα οδηγηθείτε στη log in σελίδα του e-Banking, όπου θα συμπληρώσετε τον Κωδικό Χρήστη και τον Μυστικό Κωδικό σας.
  2. Μετά την είσοδό σας στο e-banking θα εμφανιστεί η οθόνη πληρωμής MyBank, με συμπληρωμένα τα στοιχεία της παραγγελίας σας (ποσό, περιγραφή, αριθμός παραγγελίας).
  3. ​Επιλέγετε τον λογαριασμό που επιθυμείτε να χρεώσετε και επιβεβαιώστε την πληρωμή εισάγοντας τον κωδικό μιας χρήσης.
  4. ​Μετά την επιβεβαίωσή σας, εμφανίζεται μήνυμα επιτυχούς εκτέλεσης της πληρωμής και μπορείτε να εκτυπώσετε το αποδεικτικό πληρωμής.
  5. Στη συνέχεια επιστρέφετε στη σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπου εμφανίζεται η επιτυχής ολοκλήρωση της αγοράς σας.​

Δείτε το βίντεο

Ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν

Μέχρι σήμερα 20 συνολικά επιχειρήσεις δίνουν τη δυνατότητα χρήσης του MyBank. Μερικές από αυτές είναι οι εξής: