A- A+
Επιδείνωση των ρυθμών χρηματοδότησης τον Ιούνιο - Πού έπεσαν τα δάνεια
Στο -1,8% από -1,6% τον αμέσως προηγούμενο μήνα, διαμορφώθηκε ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή των δανείων ήταν αρνητική κατά 1.322 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 301 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

Τον Ιούνιο του 2017, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,3% από -1,0% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 206 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 395 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2017, ήταν αρνητική κατά 98 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 295 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,2% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 151 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 168 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τον Ιούνιο του 2017, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 24 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 73 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,4% από -0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 132 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τον Ιούνιο του 2017, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διατηρήθηκε αμετάβλητος στο -2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.