A- A+
Αλλάξτε τώρα το λογαριασμό σας σε μισθοδοσίας - σύνταξης και 10πλασιάστε το επιτόκιο
Τη δυνατότητα να δεκαπλασιάσουν το επιτόκιό τους έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλάζοντας το λογαριασμό στον οποίο μπαίνουν οι μηνιαίες αποδοχές.

Ο λογαριασμοί μισθοδοσίας στους τέσσερις συστημικούς προσφέρουν επιτόκια που φτάνουν έως και το 1%, κι αυτό για πολύ μικρά ποσά.

Τα αντίστοιχα επιτόκια των κλασικών προϊόντων Ταμιευτηρίου και των τρεχούμενων λογαριασμών δεν υπερβαίνουν το 0,10% στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, μισθωτοί ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συνταξιούχοι μπορούν να δεκαπλασιάσουν τους τόκους που λαμβάνουν κάθε χρόνο, με το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού μισθοδοσίας/σύνταξης.

Τα capital controls

Το άνοιγμα νέου λογαριασμού επιτρέπεται βάση των capital controls εάν καταθέτης έχει ήδη κωδικό πελάτη σε μία τράπεζα.

Ως εκ τούτου, μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς να αλλάξουν τράπεζα μπορούν να ανοίξουν έναν προνομιακό λογαριασμό και να υποδείξουν τον αριθμό IBAN στον εργοδότη τους ή στο ασφαλιστικό Ταμείο από το οποίο λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Σημειώνεται ότι βάση των περιορισμών είναι δυνατή η επιλογή οποιασδήποτε τράπεζας εάν πρόκειται για νέα σύνταξη ή εάν δεν υφίσταται άλλος λογαριασμός για την εκτέλεση της μισθοδοσίας.

Το είδος των επιτοκίων

Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας σύνταξης έχουν την ιδιαιτερότητα ότι προσφέρουν υψηλότερα υπόλοιπα για χαμηλότερα ποσά.

Αν το επιτόκιο του λογαριασμού είναι κλιμακωτό, οι καταθέτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το ύψος του υπολοίπου τους, καθώς θα εξασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την υψηλή απόδοση για τα πρώτα ευρώ τους.

Αν όμως είναι κλιμακούμενο και το υπόλοιπο ξεπεράσει το ανώτατο όριο του πρώτου κλιμακίου, μπορεί να χάσουν το υψηλό επιτόκιο, καθώς το τελευταίο εφαρμόζεται στο σύνολο του εκάστοτε υπολοίπου.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα χρήματα που διατηρούν στο συγκεκριμένο λογαριασμό.

Βρείτε τώρα το λογαριασμό μισθοδοσίας που σας συμφέρει