A- A+
Στο 0,60% έχει υποχωρήσει το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων
Στα επίπεδα του 0,60% έχει υποχωρήσει το μέσο επιτόκιο που δίνουν οι τράπεζες σε όσους δεσμεύουν σήμερα τις καταθέσεις τους σε έναν προθεσμιακό λογαριασμό.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς σε αναλυτές, σε αυτά τα επίπεδα έχει διαμορφωθεί το κόστος των νέων προθεσμιακών καταθέσεων, ενώ ο στόχος για φέτος είναι το 0,50%.

Την πτωτική πορεία των αποδόσεων επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες.

Το μέσο επιτόκιο

Σύμφωνα με αυτά, το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως και 1 έτος διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο του 2017 σε 0,67%, από 0,69% ένα μήνα νωρίτερα και 0,70% το Δεκέμβριο του 2016.

Το κόστος όλων των προθεσμιακών καταθέσεων, παλαιών και νέων, με διάρκεια έως και 2 έτη, έφτασε το Φεβρουάριο σε 0,69% για τα νοικοκυριά και σε 0,82% για τις επιχειρήσεις.

Στις εταιρικές προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια είναι πιο καλά λόγω των υψηλότερων μέσων υπολοίπων.

Ιστορικό χαμηλό στο Ταμιευτήριο

Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Ιανουαρίου 2017, παρέμειναν και το Φεβρουάριο τα επιτόκια στους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης.

Σε αυτούς το μέσο επιτόκιο έχει πλέον υποχωρήσει στο 0,09%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην ελληνική οικονομική ιστορία.

Μάλιστα, οι τράπεζες σκοπεύουν να το μειώσουν ακόμη περισσότερο, όπως έχει ήδη γράψει το Moneyonline.gr.

Διαβάστε επίσης

* Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι λογαριασμοί με τα χρήματα ανοιχτά