A- A+
7 προτάσεις για ταξίδι κοντά στην Αθήνα το ΣΚ - Πού να μείνετε
Επτά προτάσεις για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, παρουσιάζει η Trivago, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων παγκοσμίως.

Η Trivago παρουσιάζει έξι προτάσεις για διαμονή σε ξενοδοχεία κοντά στην Αθηνα για ένα Σαββατοκύριακο. Προτάσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικού στυλ «εξερευνητές».

Από το αγροτουριστικό κατάλυμα ως το πολυτελές φινλανδικό σαλέ, παρακάτω θα βρεις την επιλογή που θα σε βγάλει από την καθημερινότητά σου!

  • Παραμυθένια εμπειρία | Μονεμβασιά

Απόσταση Αθήνα – Μονεμβασιά: 300 χιλιόμετρα, περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά με αυτοκίνητο

Η διαμονή στο Byzantino Boutique Hotel απευθύνεται σε «κυνηγούς» ξεχωριστών εμπειριών, αθεράπευτα ρομαντικούς, φανατικούς φυσιολάτρες, κοσμοπολίτες και λάτρεις της ιστορίας, που ονειρεύονται ένα ταξίδι στο χθες με τις ανέσεις του σήμερα.

Ξεχωρίζει γιατι προσφέρει τη μοναδική Mονεμβασιώτικη φιλοξενία· η εξυπηρέτηση, η φιλική επαφή και το προσωπικό ενδιαφέρον των ανθρώπων του που είναι πάντοτε πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν, να σε ενημερώσουν και να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς.

Θα σε εντυπωσιάσει η τοποθεσία και απίστευτή θέα, μα θα σου κλέψει την καρδιά και θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σου το απολαυστικό χειροποίητο ελληνικό πρωινό που είναι φτιαγμένο από ντόπια επιλεγμένα προϊόντα, βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές και ετοιμάζεται με την προσωπική φροντίδα και το μεράκι της κυρίας Άννας και φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Δες το ξενοδοχείο


  • Επιστροφή στη Φύση | Ξενώνας Βατέρη, Εύβοια

Απόσταση Αθήνα – Εύβοια: 110 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρες 50 λεπτά με αυτοκίνητο

Η Βατερή είναι χτισμένη μέσα σ’ ένα αγρόκτημα 20 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται ελιές, αμπέλια και οπωροφόρα, ενώ παράγεται εξαιρετικό κρασί, τσίπουρο, ελιές, λάδι, και παρασκευάζονται γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στις αγροτικές εργασίες του ξενώνα σε κάθε εποχή, να παρακολουθήσει πώς φτιάχνεται το κρασί, το τσίπουρο, τις ελιές και τις μαρμελάδες, ή απλώς να τα γευθεί και να απολαύσει αγνές, φυσικές γεύσεις.

Το βουνό και η θάλασσα θα σου δώσουν τη δυνατότητα για εκδρομές σε πανέμορφα παραθαλάσσια ή σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές χωριουδάκια.

Μπορείς να ανακαλύψεις τον φυσικό πλούτο της περιοχής μέσα από τα μονοπάτια περιπάτου, αλλά και πιο μακρινές διαδρομές σε παραλίες, δάση, ποτάμια, καταρράκτες και υγροβιότοπους.

Από τον ξενώνα οργανώνονται εξορμήσεις για μάζεμα μανιταριών και κάστανων, επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος και το μουσείο της Κερασιάς, ακόμα και ειδικές διαδρομές με τζιπ σε μέρη όπου δε θα περίμενες ποτέ ότι μπορεί να υπάρχουν στη Βόρεια Εύβοια.

Όλα τα ευρύχωρα δωμάτια και οι σουίτες του καταλύματος διαθέτουν τζάκι και χαγιάτια που βλέπουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τις πευκόφυτες πλαγιές, με καλόγουστη διακόσμηση, είναι σύγχρονα εξοπλισμένα, ζεστά, περιποιημένα και πεντακάθαρα και σε περιμένουν για μια διαμονή άνετη και ήρεμη.

Η κεντρική αίθουσα με το μεγάλο τζάκι και το μπαρ, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τη μουσική, είναι το σημείο αναφοράς της Βατερής, όπου όλοι γίνονται μια παρέα.

Δες τον ξενώνα


  • Γευστικές ξεναγήσεις | Αρχοντικό Γανυμήδη, Γαλαξίδι

Απόσταση Αθήνα – Γαλαξίδι: 214 χιλιόμετρα, περίπου 2 ώρες 40 λεπτά με αυτοκίνητο

Ένα αρχοντικό καραβοκύρηδων που χρονολογείται από το 1919 στεγάζει το ξενοδοχείο που πήρε το όνομά του από τον οινοχόο των θεών, Γανυμήδη.

Από το 1966, ο «Γανυμήδης» παραμένει διάσημος για την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία του και το εξαιρετικό σπιτικό πρωινό του που πρόσφατα διακρίθηκε ως Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Θα έχεις τη χαρά να απολαύσεις σπιτικές γεύσεις φτιαγμένες με περίσσεια φροντίδα από την οικοδέσποινα Χρυσούλα, με φρέσκα υλικά και προϊόντα ντόπιων παραγωγών.

Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα από τον οικογενειακό φούρνο Παπαλέξη, δένουν αρμονικά και αναστατώνουν ευχάριστα των ουρανίσκο και των πιο απαιτητικών.

Οι παραδοσιακές συνταγές της Φωκίδας πέρασαν από γιαγιά σε εγγονή και δένουν αρμονικά το χτες με το σήμερα, με τις μνήμες από τις Γαλαξειδιώτικες παραδόσεις εμφανείς σε κάθε γωνία του όμορφου καπετανόσπιτου.

Στο αρχοντικό Γανυμήδη θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις κάθε μέρα και διαφορετικές γεύσεις, γεύσεις που προσφέρονται απλόχερα στο τραπέζι του και όχι σε μπουφέ και βέβαια η Χρυσούλα φροντίζει γι’ αυτό!

Δες το αρχοντικό


  • Αδρεναλίνη, πολυτέλεια και ευεξία | Kalavrita Canyon, Καλάβρυτα

Απόσταση Αθήνα – Καλάβρυτα: 190 χιλιόμετρα, περίπου 2 ώρες 35 λεπτά με αυτοκίνητο

To Kalavrita Canyon βρίσκεται στα Καλάβρυτα, προσφέροντας υπηρεσίες διαμονής τεσσάρων αστέρων.

Απέχει 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, Πάνος Πόλκας.

Προσφέρει διαμονή σε 38 πολυτελή δωμάτια και σουίτες που έχουν διακοσμηθεί με μοντέρνο στυλ και διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση, DVD player, ψυγείο, τηλέφωνο, γραφείο και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο ξενοδοχείο λειτουργούν το εστιατόριο Monastery και το Golden bar. Στο εστιατόριο μπορεί κανείς να δοκιμάσει ιδιαίτερες γεύσεις και το πρωινό, ενώ στο μπαρ να απολαύσει το ποτό ή τον καφέ του.

Στις εγκαταστάσεις Kalavrita Canyon λειτουργεί επίσης σπα, με υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας.

Στις δύο αίθουσες συνεδριάσεων που διαθέτει μπορούν να φιλοξενηθούν συνέδρια και επαγγελματικές συναντήσεις έως 350 ατόμων.

Εκεί παρέχεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας.

Στις ίδιες αίθουσες μπορούν να διοργανωθούν δεξιώσεις γάμου και κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση.

Το ξενοδοχείο διαθέτει υπόγειο parking 25 θέσεων για τους πελάτες του. Παρέχονται ακόμα, μετά από συνεννόηση, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου, φύλαξης παιδιού και μαθήματα σκι ή snowboard στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού.

Είναι τόσες πολλές οι δραστηριότητες, όλες τις εποχές του χρόνου, που μπορούν να σου μαγνητίσουν μακριά από την καθημερινότητα και να ταξιδέψουν το μυαλό, αλλά και το σώμα σου.

Δες το ξενοδοχείο


Μια βόλτα στη θάλασσα | Marathon Beach Resort, Νέα Μάκρη

Απόσταση Αθήνα – Νέα Μάκρη: 37 χιλιόμετρα, περίπου 50 λεπτά με αυτοκίνητο

To Marathon Beach Resort στη Νέα Μάκρη, ξενοδοχείο ορόσημο των δεκαετιών του ‘70, ‘80 και ’90, αναγεννήθηκε πρόσφατα.

Μία επιλογή που αξίζει, μπροστά στην παραλία της Νέας Μάκρης και το λιμανάκι, σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του ιστορικού Μαραθώνα.

Οι τρεις πτέρυγες των δωματίων περιτριγυρίζουν κήπους με φοίνικες και μπουκαμβίλιες και έχουν άμεση πρόσβαση στην περιοχή της πισίνας και των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων.

Τα τριών ορόφων κτήρια προσφέρουν θέα στην πισίνα, τους κήπους ή τη θάλασσα και αποτελούνται από 74 δωμάτια, διαφορετικών διαστάσεων, δυναμικότητας ατόμων και τρόπου ζωής των ενοίκων.

Στο Marathon Beach Resort θα απολαύσεις ποιότητα, άνεση και φροντίδα υψηλού επιπέδου, σε ένα όμορφο περιβάλλον, κάτω από το συνεχές ενδιαφέρον της ομάδας του ξενοδοχείου, που μεριμνά ώστε να ξεπεραστούν οι προσδοκίες των επισκεπτών του.

Δες το ξενοδοχείο


  • Χαλάρωση στο βουνό | Υάδες Mountain Resort, Τρίκαλα Κορινθίας

Απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα Κορινθίας: 142χιλιόμετρα, περίπου 2 ώρες με αυτοκίνητο

To Υάδες Mountain Resort βρίσκεται στις παρυφές τής κάτω συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων.

Με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, αλλά και στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Ζήρεια απλώνονται τα εφτά φινλανδικά σαλέ ανάμεσα σε 3.000 αρωματικά φυτά.

Μόλις μιάμιση ώρα από την βουή της Αθήνας, μισή ώρα από το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο και σε κοντινή απόσταση από το αθλητικό-χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας προσφέρει την πολυτέλεια της γαλήνης που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική φύση.

Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από φυσικά υλικά, το φινλανδικό ξύλο και την πέτρα αποτελείται από εφτά αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και ανεξαρτησίας.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στις δύο κοινόχρηστες πλατείες, καθώς και στον άνετο χώρο υποδοχής.

Βίωσε τη φιλοσοφία του Υάδες Mountain Resort και εστίασε στη λεπτομέρεια που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και σαγηνευτικό.

Απόδρασε, χαλάρωσε, άκουσε ήχους του βουνού και γίνε ένα με τη φύση σε ένα απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον.

Δες τα σαλέ


Ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα | Pelion Terra, Πήλιο

Απόσταση Αθήνα – Πήλιο: 340χιλιόμετρα, περίπου 3 ώρες 30 λεπτά με αυτοκίνητο

Ανάμεσα στην Πορταριά και τη Μακρυνίτσα, μόλις 11 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου, βρίσκεται το νεόκτιστο ξενοδοχείο Pilion Terra, έτοιμο να σε φιλοξενήσει και να ικανοποιήσει κάθε δυνατή επιθυμία σου.

Στο όμορφο αυτό ξενοδοχείο στο Πήλιο, θα απολαύσεις την απόλυτη ηρεμία μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με θέα τον Παγασητικό κόλπο, την πόλη του Βόλου και την υπέροχη, γραφική Μακρυνίτσα.

Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο Pilion Terra έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλά standards άνεσης. Τα δίκλινα δωμάτια είναι στο σύνολο τους 18.

Η διακόσμηση και ο άψογος εξοπλισμός καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη και το πολύ προσεγμένο service σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα προς όλα τα σημεία της περιοχής τα καθιστούν πολύ προσιτά για τον καθένα.

Ανάμεσα στις πολλές παροχές των δίκλινων δωματίων περιλαμβάνονται: LED δορυφορική τηλεόραση, Wi-Fi internet, Room service, επώνυμα πολυτελή Bath amenities, Mini-bar με εκλεκτά ποτά και snack, COCO-MAT, μαξιλάρια, στρώματα και μπαλκόνι.

Το τρίκλινο δωμάτιο που διαθέτει το ξενοδοχείο Pilion Terra, αποτελεί μοναδική θεματική εμπειρία ενός δωματίου ενιαίου χώρου με δύο κρεβάτια και έτσι λειτουργεί και ως οικογενειακό δωμάτιο.

Δες το ξενοδοχείο