A- A+
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013 οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες
Την ίδια στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την αβεβαιότητα λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης, στην Κύπρο οι καταθέσεις αυξάνονται συνεχώς,

Η Κύπρος, η οποία κατάφερε να βγει από το μνημόνιο εντός δύο ετών, παρά το πλήγμα που δέχθηκε η εμπιστοσύνη από του κούρεμα των καταθέσεων σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα, φαίνεται να έχει εξέλθει οριστικά της κρίσης.

Τις θετικές εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα επιβεβαιώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος σε νέα του έκθεση αναδεικνύει τη μεγάλη αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες της Μεγαλονήσου.

Καταθέσεις 43 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος, στο τέλος του 2016 οι καταθέσεις στον κυπριακό τραπεζικό κλάδο αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ στα 43 δισ. ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της τραπεζικής κρίσης το 2013.

Σύμφωνα με τη Moody's, η πρόοδος αυτή αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Ο οίκος σημειώνει πάντως ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ισολογισμών των τραπεζών θα είναι μια μακρά διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου «κόκκινων» δανείων.