A- A+
Τελευταία ημέρα για την πληρωμή της 3ης δόσης ΕΝΦΙΑ - Εξόφληση από το χώρο σας - Οι 4 επιλογές
Εκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία πληρωμής της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Πώς να αποφύγετε τις ουρές στις τράπεζες με χρήση των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών.

Οι κάτοχοι καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και κάθε άλλη βεβαιωμένη οφειλή από το ...χώρο τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία επίσκεψης στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται οι ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές:

1) E- Banking

Με χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού ή της πιστωτικής τους κάρτας, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το φόρο μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Το μόνο που χρειάζονται είναι μία σύνδεση ίντερνετ και φυσικά ενεργοποιημένη την υπηρεσία του e-banking.

2) Phone Banking

Ακόμη όμως και όσοι δε διαθέτουν e-banking μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους μέσω τηλεφώνου και της υπηρεσίας τηλεφωνικής τραπεζικής (phone banking) που είναι διαθέσιμη από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μέσω τηλεφώνου μπορούν να δώσουν εντολή πληρωμής με χρέωση είτε ενός καταθετικού λογαριασμού ή μίας πιστωτικής κάρτας.

3) Portal πληρωμών

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της ...μόδας. Αυτήν την περίοδο λειτουργούν τρία portal πληρωμών (Εθνική simplepay, Πειραιώς: easypay, Eurobank: livepay).

Σε αυτά οι πελάτες των τριών τραπεζών μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (απευθείας ή μέσω χρεωστικής κάρτας) ή πιστωτικής κάρτας.

Ακόμη όμως κι αν είναι διαθέσιμη πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας, η πληρωμή είναι εφικτή, με χρέωση της ανάλογης προμήθειας.

4) Πληρωμή στο ΑΤΜ

Πλέον, πληρωμή «Βεβαιωμένων Οφειλών» προς το Δημόσιο μπορεί να πραγματοποιηθεί στα ATMs των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Eurobank.

Με τον τρόπο αυτό, όσοι θέλουν να πληρώσουν με χρήματα που βρίσκονται στον καταθετικό τους λογαριασμό την εφορία, μπορούν να αποφύγουν τις ουρές των καταστημάτων.

Έξτρα επιβράβευση

Εκτός όμως από την αποφυγή της ταλαιπωρίας, οι πελάτες των τραπεζών μπορούν να κερδίσουν και από τα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν ενεργοποιηθεί.

Συγκεκριμένα:

  • Alpha Bank

- Η τράπεζα προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο με κάρτα σε έως και 9 άτοκες δόσεις.

- Για κάθε ηλεκτρονική πληρωμή μέσω e-banking ή με κάρτα, ο πελάτης κερδίζει αυτόματα μία συμμετοχή για την κλήρωση που θα αναδείξει 94 υπερτυχερούς, οι οποίοι θα κερδίσουν έως 1.000.000 bonus πόντους στην κάρτα τους. Δείτε αναλυτικά

- Για κάθε 1 ευρώ πληρωμής φόρου, δίνεται 1 bonus πόντους, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης Bonus της τράπεζας

  • Τράπεζα Πειραιώς

- Η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο σε έως και 12 άτοκες δόσεις με τις κάρτες της.

- Στις πιστωτικές κάρτες AEK F.C. MasterCard & Gold, Aris B.C. MasterCard, Olympiacos F.C. MasterCard & Gold, Olympiacos B.C. World MasterCard & Gold, Miles & More World MasterCard & Gold και Panathinaikos F.C. Visa Classic & Gold, η τράπεζα προσφέρει 1 πόντο για κάθε 10 ευρώ πληρωμών.

Οι πόντοι εξαργυρώνονται στο πλαίσιο του εκάστοτε προγράμματος επιβράβευσης

  • Εθνική Τράπεζα

- Η Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων σε έως 12 άτοκες δόσεις με όλες τις κάρτες της

- Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης Go4more προσφέρει 1 πόντο για κάθε 1 ευρώ πληρωμής προς το δημόσιο.

  • Eurobank

- Προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής υποχρεώσεων προς το Δημόσιο σε έως και 9 άτοκες δόσεις

- Δεν έχει συνδέσει αυτές τις πληρωμές με τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών της