A- A+
Περισσότερες οι αποπληρωμές δανείων κατά 308 εκατ. ευρώ από τις νέες χορηγήσεις τον Οκτώβριο
Κατά 308 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα υπόλοιπα των δανείων τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης από τις τράπεζες έφτασε το 1,6%.

Η αρνητική μεταβολή αποδίδεται στις περισσότερες αποπληρωμές δανείων σε σχέση με τις νέες χορηγήσεις των τραπεζών, στο πλαίσιο της προσπάθειά τους για απομόχλευση των ισολογισμών τους.

Ως αποτέλεσμα, τον Οκτώβριο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,6%, από -1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Οι ροές ανά κατηγορία

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 308 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 355 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Οκτώβριο του 2016, ήταν αρνητική κατά 88 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 25 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,3%, από -0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 36 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 34 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,2%, από -2,0% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 184 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Οκτώβριο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 346 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,8%, από -3,0% τον προηγούμενο μήνα.