A- A+
Ξεκινά 15/10 η διάθεση του πετρελαίου με αυξημένες τιμές - Οι προσφορές των τραπεζών
Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο αναμένεται να είναι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω των αύξησης των φόρων.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή διάθεσης του πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου θα ανοίξει στα 0,92 ευρώ το λίτρο έναντι μέσου όρου 0,75 ευρώ πριν κλείσει η περίοδος πώλησης του εμπορεύματος τον περασμένο Απρίλιο.

Η τιμή είναι υψηλότερη, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 5 λεπτά το λίτρο και δευτερευόντως της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%.

Το επίδομα θέρμανσης

Παρά την αύξηση των τιμών, δεν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, το οποίο ανέρχεται σε 0,25 ευρώ το λίτρο.

Η επιδοτούμενη ποσότητα εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η κατοικία, ενώ ισχύουν επιπλέον εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

- Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

- Έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι ζώνες και τα επιδοτούμενα τετραγωνικά:

  • Ζώνη Α' – Νομοί: Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Στους νομούς αυτούς το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κατοικίας.
  • Ζώνη Β' – Νομοί: Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Στους νομούς αυτούς επιδοτούνται 15 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό κύριας κατοικίας.
  • Ζώνη Γ' – Νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου Στους νομούς αυτούς επιδοτούνται μέχρι 8 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό κύριας κατοικίας.
  • Ζώνη Δ' – Νομοί: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού. Στους νομούς αυτούς επιδοτούνται μέχρι 5 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό κύριας κατοικίας.

Προσφορές ανά τράπεζα

Με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα των άτοκων δόσεων ανεξάρτητα από το πρατήριο στο οποίο θα γίνει η παραγγελία, κάθε τράπεζα συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα, αυτήν την περίοδο «τρέχουν» οι ακόλουθες προσφορές:

- Alpha Bank

H ευχέρεια των άτοκων δόσεων παρέχεται σε επιλεγμένα πρατήρια BP και Shell, ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί. Αναλυτικότερα:

  • Πρατήρια Shell

Αναλυτικότερα, με τις κάρτες Energy MasterCard, Diners Club και Dynamic American Express επιστρέφεται το 3% της αξίας των αγορών σε συνεργαζόμενα πρατήρια Shell.

Οι 9 άτοκες δόσεις ισχύουν μόνο για παραγγελίες στα τηλέφωνα: 801 11 20406 (για την Αττική & την υπόλοιπη Ελλάδα) και 2310 688644 (για την Θεσσαλονίκη).

Επιπκέον, για τις παραγγελίες που θα γίνουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, παρέχεται δωρεάν το σύστημα ηλεκτρονικού ποσοτικού ελέγχου Smart Ring, με την παράδοση/παραλαβή του πετρελαίου σας.

Τα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell

  • Πρατήρια BP

Από την άλλη πλευρά με τις κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Bonus και ανεξάρτητα από το ύψος της αγοράς, για κάθε 1 ευρώ ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει επιπλέον 4 πόντους.

Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής σε έως και 9 άτοκες δόσεις.

Οι παραγγελίες γίνονται καλώντας το 18199 για Αθήνα-Θεσσαλονίκη ή με την επίσκεψη σε κάποιο από τα επιλεγμένα πρατήρια ΒΡ με την ειδική σήμανση των 9 ατόκων δόσεων.

Τα συνεργαζόμενα πρατήρια BP


- Eurobank

Η Eurobank και η ΕΚΟ προσφέρουν για 4η συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης με χρήση των πιστωτικών καρτών Eurobank σε 9 άτοκες δόσεις και με 3% Επιστροφή.

Η αγορά μπορεί να πραγματοποιηθεί με όλες τις πιστωτικές κάρτες της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εκδίδονται από το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η προσφορά ισχύει για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Επιστροφή, καθώς και τα επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των άτοκων δόσεων και στο πρόγραμμα Επιστροφή, οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται στο www.epistrofi-eurobank.gr και στην εφαρμογή «Επιστροφή app» για κινητά smartphones, η οποία διατίθεται δωρεάν στο App Store και στο Google Play.


- Εθνική Τράπεζα

Μέσω των πιστωτικών της καρτών μπορείτε να προμηθευτείτε πετρέλαιο θέρμανσης από τα ακόλουθα πρατήρια και να κερδίσετε τα εξής:

  • Shell: Δυνατότητα για εξόφληση σε 9 άτοκες δόσεις για ποσά άνω των 300 ευρώ. Επιπλέον, συλλογή 8 πόντων για κάθε 1 ευρώ αγορών, που εξαργυρώνονται στη συνέχεια υπό τη μορφή έκπτωσης σε όλο το δίκτυο συνεργατών του Go4more. Συνεργαζόμενα πρατήρια
  • ΕΚΟ: Συλλογή 8 πόντων για κάθε 1 ευρώ αγορών, που εξαργυρώνονται στη συνέχεια υπό τη μορφή έκπτωσης σε όλο το δίκτυο συνεργατών του Go4more. Συνεργαζόμενα πρατήρια

- Τράπεζα Πειραιώς

Με τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε τα έξοδα για τη θέρμανσή σας, έως και σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Η δυνατότητα μετατροπής των συναλλαγών σε δόσεις παρέχεται για την αγορά:

  • Πετρελαίου θέρμανσης

Για ποσά από €350 έως €499,99, έως και 3 άτοκες δόσεις.
Για ποσά άνω των €500, έως και 6 άτοκες δόσεις.

  • Φυσικού αερίου

Για οποιοδήποτε ποσό, έως και 6 άτοκες δόσεις.

  • Στερεών βιοκαυσίμων (π.χ. pellet)

Για ποσά άνω των €300, έως και σε 6 άτοκες δόσεις.

Τηλεφωνήστε στο 18 28 38 εντός 5 ημερών από την πραγματοποίηση της συναλλαγής σας και δηλώστε των αριθμό των δόσεων που επιθυμείτε. Το πρόγραμμα ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν έως και 30/04/15.

Για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, σας δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να τους εξοφλείτε ηλεκτρονικά μέσω winbank.gr και easypay.gr, επιλέγοντας παράλληλα τον αριθμό των δόσεων που σας εξυπηρετε