A- A+
Πλειστηριασμοί ακινήτων από το Δημόσιο ακόμη και για χρέη 500 ευρώ
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τράπεζες και δημόσιο. Χάνονται σπίτια ακόμη και για χρέη των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος», διαμέρισμα στην Αθήνα χάθηκε για χρέος μόλις 10.214 ευρώ, ενώ διώροφη κατοικία στο κέντρο της Αθήνας εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 50.000 ευρώ.

Πώληση σε εξευτελιστικές τιμές

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, «μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και το ενδιαφέρον είναι ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται στη σημερινή εμπορική αξία, άρα πολύ πιο χαμηλά από την πραγματική αξία των ακινήτων».

«Αν μάλιστα ο πλειστηριασμός δεν καταλήξει θα γίνεται έως και στα 2/3 της αξίας, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να χάνουν τα σπίτια ή τα πάγια στοιχεία των περιουσιών τους για ελάχιστα χρήματα», τονίζει ο ίδιος.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, γύρω από το κύμα πλειστηριασμών που φουντώνει αφορά τη στάση του Δημοσίου.

«Το Δημόσιο προβαίνει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς έως και για 500 ευρώ! Πρόκειται για μια περίεργη στάση και μάλιστα σε μια συγκυρία που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για απορρόφηση των κραδασμών», αναφέρει ο κ. Αναστασόπουλος.