A- A+
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης ανέργων με εγγυημένη 6μηνη απασχόληση και απολαβές €5.500
Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων για την απασχόλησή τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έρχεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εγγυημένη δουλειά για 6 μήνες.

Τη συγκεκριμένη προαναγγελία έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα βοηθήσει 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών να βρουν δουλειά και αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Απολαβές 5.500 ευρώ

Μέσω της νέας δράσης θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες.

Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ.

Ο αρχικός σχεδιασμός πρόβλεπε αποδοχές 1.600 ευρώ και εγγυημένη απασχόληση για 2 μήνες.

Δράση για ΜΜΕ

Επιπλέον, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εξάλλου, η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στοχεύουν στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Σε αυτά, θα ενταχθούν συνολικά περίπου 43.000 άνεργοι. Πρόκειται για προγράμματα οκτάμηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης

* Σε λίγες ώρες «έκλεισε» λόγω υψηλής ζήτησης πρόγραμμα επιδότησης ανέργων - Ποιο είναι ανοιχτό