A- A+
Ανανεώθηκε το όριο των 840 ευρώ για αναλήψεις μετρητών μέσω ATMs
Ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 6/8 η νέα 14ήμερη περίοδος για την ανάληψη έως και 840 ευρώ, με μία ή περισσότερες κινήσεις. Πότε χάνεται το δικαίωμα.

Ειδικότερα, τόσο για νέα όσο και για παλαιά χρήματα, οι καταθέτες μπορούν να σηκώνουν με τη χρεωστική τους κάρτα μέσω ATM σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Το νέο 14ήμερο

Η πρώτη περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 6/8. Από τις 00:01 της ίδιας ημέρας, οι καταθέτες χάνουν το δικαίωμα ανάληψης όσων χρημάτων δε σήκωσαν έως το όριο των 840 ευρώ το προηγούμενο 14ήμερο.

Πλέον, έως και την Παρασκευή 19/08, στο τέλος της ημέρας, μπορούν να προβούν σε ανάληψη μέσω των ATMs έως και του ποσού των 840 ευρώ.

Εάν «σηκώσουν» λιγότερα ή και καθόλου, το όριο δεν μεταφέρεται για το επόμενο 14ήμερο, το οποίο ξεκινά από το Σάββατο 20/8.

Το «νέο χρήμα»

Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις καταθέσεις, είτε πρόκειται για παλαιό είτε για νέο χρήμα, όσον αφορά τις αναλήψεις από ΑΤΜ.

Από την άλλη πλευρά, όλες οι καταθέσεις μετρητών από τις 22/7/2016 και μετά θα μπορούν να «σηκώνονται» εκ νέου έως και ποσοστό 100%.

Αυτό όμως θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσω των ταμείων των καταστημάτων.