A- A+
ΕΤΕ: Ανάκτηση κωδικών e-banking μέσω e-mail
Μία νέα υπηρεσία που προσφέρει στους πελάτες τους τη δυνατότητα ανάκτησης του κωδικού i-bank Internet Banking, μέσω e-mail, προσφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Με τον τρόπο αυτό, τα φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να επανακαθορίζουν τον password τους μέσω του e-mail τους, χωρίς να απαιτείται επικοινωνία με το Contact Center της Τράπεζας (18 18 18).

Η εγγραφή στην υπηρεσία

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της υπηρεσίας αποτελεί η εγγραφή σας μέσω της συναλλαγής «e-mail ανάκτησης Μυστικού Κωδικού», που βρίσκεται στο menu «προφίλ» του i-bank Internet Banking.

Συγκεκριμένα:

• Επιλέγετε το λογαριασμό e-mail που έχετε ήδη δηλώσει στην Τράπεζα (ή αν δεν το έχετε κάνει, εισάγετε νέο λογαριασμό e-mail).

Εκεί θα λαμβάνετε από την Τράπεζα τον προσωρινό κωδικό ανάκτησης του Μυστικού Κωδικού (password) σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να τον επανακαθορίσετε στο μέλλον είτε επειδή τον ξεχάσατε είτε επειδή κλειδωθήκατε κατά λάθος μετά από πολλαπλές λανθασμένες προσπάθειες εισαγωγής.

• Από την ίδια οθόνη υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλλαγής και διαγραφής του e-mail ανάκτησης του Μυστικού Κωδικού (password) σας.

• Το e-mail επιβεβαιώνεται από την Τράπεζα με την άμεση αποστολή «κωδικού επιβεβαίωσης» στο e-mail σας, τον οποίο θα πρέπει να εισάγετε στην οθόνη της συναλλαγής.

Η καταχώρηση του e-mail ολοκληρώνεται με την εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (i-code).

Πώς γίνεται η ανάκτηση

Από την log in σελίδα του i-bank Internet Banking, επιλέγετε τον σύνδεσμο «Ξεχάσατε/Κλειδώσατε τον μυστικό κωδικό σας; Πατήστε εδώ».

Η διαδικασία ανάκτησης (αρχικοποίησης) του μυστικού κωδικού σας ολοκληρώνεται σε 3 απλά βήματα. ​

1. Συμπληρώνετε τον «Κωδικό Χρήστη» (User ID).

2. Επιλέγετε ως μέθοδο αρχικοποίησης του μυστικού κωδικού σας την «αρχικοποίηση με χρήση e-mail» και ακολούθως εισάγετε στο σχετικό πεδίο της συναλλαγής τον προσωρινό κωδικό αρχικοποίησης που λάβατε στο email σας. ​

3. Καθορίζετε νέο μυστικό κωδικό για την πρόσβασή σας στο i-bank Internet Banking, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν.