A- A+
Lufthansa: Τέλειο σήμα στο κινητό εν πτήσει - Νέα υπηρεσία
Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες από τη Lufthansa η προσφορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Το πρώτο αεροσκάφος εφοδιάστηκε με τη νέα τεχνολογία, τον Ιούνιο. Τις επόμενες εβδομάδες, το σύστημα θα δοκιμαστεί ως προς τη λειτουργικότητα και τη σταθερότητα.

Το χρονοδιάγραμμα

Οι επιβάτες της Lufthansa θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία διαδικτύου κατά πάσα πιθανότητα από τον Οκτώβριο.

Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa.

Από τα μέσα του 2018, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία αναμένεται να έχει εγκατασταθεί σε όλον τον στόλο της οικογένειας των A320 της Lufthansa.

Η υπηρεσία

Η νέα αυτή υπηρεσία βασίζεται στην εξελιγμένη ευρυζωνική δορυφορική τεχνολογία (Ka-band) και προσφέρει ομαλή και αξιόπιστη κάλυψη στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων μέσω του δικτύου Global Xpress της Inmarsat.

Οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μεσω Wi-Fi, χρησιμοποιώντας τις δικές του φορητές συσκευές.

Εκτός από τη δυνατότητα βασικής πλοήγησης και πρόσβασης σε e-mail, άλλες πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως βίντεο συνεχούς ροής, θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Σε μεταγενέστερο χρόνο οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για την ανταλλαγή SMS και τη μεταφορά δεδομένων ανάλογα με το συμβόλαιο που έχουν με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.