A- A+
Προθεσμιακές: Διπλάσια επιτόκια στο cash από τις τράπεζες
Μπόνους που ξεπερνά ακόμη και το 100% προσφέρουν οι τράπεζες σε όσους επιστρέψουν μετρητά και τα δεσμεύσουν σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό τα πιστωτικά ιδρύματα επιχειρούν να προσελκύσουν τα αποθησαυρισμένα χαρτονομίσματα, βλέποντας ότι η άρση των capital controls για το «νέο χρήμα» θα καθυστερήσει, ειδικά με το βρετανικό δημοψήφισμα.

Οι προσφορές

Οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν αποδόσεις που φτάνουν έως και το 1,30% για ποσά που ξεκινούν ακόμη και από τις 10.000 ευρώ, εάν η κατάθεση γίνει με μετρητά.

Οι αποδόσεις στους παραδοσιακούς λογαριασμούς ξεκινούν από 0,45% και φτάνουν κατά μέγιστο το 0,90%.

Επιπλέον, έχουν συνδέσεις προνομιακούς λογαριασμούς καταθέσεων, πρώτης ζήτησης, με προγράμματα επιβράβευσης καρτών.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, η Eurobank προσφέρει 5 ευρώ Επιστροφή μετρητών για κάθε 1.000 ευρώ κατάθεσης σε λογαριασμό της, τα οποία πιστώνονται στην κάρτα του πελάτη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε πάνω από 7.000 επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, η τράπεζα προσφέρει 1,30% σε προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 3 ή 6 μηνών, μόνο στο νέο χρήμα.

Η Alpha Bank από την άλλη, για λογαριασμούς προθεσμίας διάρκειας άνω των 3 μηνών, προσφέρει επιτόκια από 0,90% έως 1,30%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Σημειώνεται ότι αυτά τα προϊόντα προσφέρονται σιωπηλώς από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών.

Ως εκ τούτου, εάν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να επισκεφτείτε μία μονάδα και να μιλήσετε με επενδυτικό σύμβουλο για να σας κατατοπίσει.