A- A+
Groupama: Επένδυση στην Ευρώπη με προοπτική για +37,5%
Ενα νέο επενδυτικό πρόγραμμα 10ετούς διάρκειας με ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 4,5% στην 8ετία και δυνατότητα κερδών έως και 37,5% προσφέρει στην ελληνική αγορά η Groupama Φοίνιξ.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Πρόκειται για το πρόγραμμα με την ονομασία "Groupama ΖΕΝ", διάρκειας 8 + 2 ετών, το οποίο είναι συνδεδεμένο για τα πρώτα 8 έτη με το δείκτη Eurostoxx50 (περιλαμβάνει τις 50 σημαντικότερες μετοχές των κρατών μελών της Ευρωζώνης), μέσω ομολόγου της Societe Generale που προσφέρει τις σχετικές εγγυήσεις.

Η λειτουργία του προϊόντος

Ο μηχανισμός του Groupama ZΕΝ είναι απλός και απόλυτα διάφανος. Κάθε χρόνο που η εξέλιξη του δείκτη Euro Stoxx 50 είναι θετική ή σταθερή σε σχέση με την αρχική (19.08.2011), κατοχυρώνουμε καθορισμένο κέρδος για τη λήξη της 8ετίας.

Με τη λήξη του ομολόγου, στις 27 Αυγούστου 2019, προστίθενται τα τυχόν ετήσια κέρδη και στην περίπτωση που το άθροισμά τους υπερβαίνει την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (4,5%) κατοχυρώνεται αυτομάτως και σαν τελικό συνολικό κέρδος.

Εάν όμως το άθροισμά τους είναι μικρότερο από την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, το συνολικό τελικό κέρδος ανέρχεται στο ελάχιστο εγγυημένο 4,5% επί του αρχικού κεφαλαίου.

Η περίοδος εγγραφών

Η περίοδος εγγραφών για το προϊόν θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουλίου 2011 στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος Εμπορικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστικής τονίζει ότι «το Groupama ΖΕΝ" προσφέρει εγγύηση κεφαλαίου, ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 4,5% επί του συνολικά καταβαλλόμενου κεφαλαίου, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αγορών μετοχών, δυνατότητα υψηλής απόδοσης έως 37,5% στη λήξη της 8ετίας και πρόσβαση στα επενδεδυμένα χρήματα από το 1ο κιόλας τρίμηνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με άλλα λόγια, προσφέρει στον πελάτη τη βεβαιότητα, όποια και αν είναι η εξέλιξη των αγορών, ότι θα ανακτήσει κατ’ ελάχιστον το κεφάλαιό του στο ακέραιο και επιπλέον μια ελάχιστη εγγυημένη απόδοση στη λήξη της 8ετίας, αλλά και μεγάλες πιθανότητες καλύτερης απόδοσης. Για το λόγο αυτό έχουμε χαρακτηρίσει το Groupama ΖΕΝ ως προϊόν…. με χαλαρωτικές ιδιότητες».