A- A+
Παράταση 2 μηνών με το «καλημέρα» στην προθεσμία των δηλώσεων - Τι θα γίνει με δόσεις
Παράταση έως και τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των δηλώσεων έδωσαν το υπουργείο Οικονομικών, μετά την καθυστέρηση στο άνοιγμα του Taxis.

Πρόκειται για μία δίμηνη παράταση, σε σχέση με την αρχική προθεσμία, την απόφαση για την οποία έχει ήδη υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Και νέα παράταση;

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται πως εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.), η ημερομηνία αυτή θα έχει ανάλογη μετακίνηση ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Στόχος του υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, αλλά και τους λογιστές - φοροτέχνες «να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης.

Οι δόσεις εξόφλησης

Σημειώνεται πως στα εκκαθαριστικά που εκδίδονται προς το παρόν προβλέπεται εξόφληση του φόρου σε 3 διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος).

Ωστόσο, το ΥΠΟΙΚ σε συνεννόηση με τους θεσμούς θα επιχειρήσει να τις αυξήσεις.

Στόχος του είναι να δοθεί στους φορολογούμενους η εναλλακτική δυνατότητα να εξοφλήσουν τα ποσά των φόρων σε 6, 7 ή 8 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης και με καταληκτική ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Διαβάστε επίσης

* Οι αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων του 2016