A- A+
Ανατροπή στις προθεσμιακές μετά τη χαλάρωση των capital controls - Νέα στρατηγική
Σε σημαντικές αλλαγές στην αγορά των προθεσμιακών καταθέσεων οδηγεί η πλήρης άρση περιορισμών ως προς τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων πριν τη λήξη.

Με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που «χαλαρώνει» τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων, το τοπίο στην αγορά των λογαριασμών προθεσμίας αλλάζει.

Κι αυτό διότι πλέον δίνεται η δυνατότητα κάποιος να «σπάσει» πρόωρα το προϊόν του, εάν χρειαστεί τα χρήματα, ελεύθερα, χωρίς κανένα επιπλέον δικαιολογητικό.

Το «πράσινο φως» δόθηκε από τις ελληνικές αρχές μετά την αύξηση για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες των υπολοίπων στις προθεσμιακές καταθέσεις στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Αυξήθηκαν τα προϊόντα

Η άρση των περιορισμών οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των επιλογών των καταθετών, οι οποίοι πλέον έχουν περισσότερες εναλλακτικές για τη δέσμευση των κεφαλαίων τους.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις επιλογές που έχετε μέσω του εργαλείου σύγκρισης προγραμμάτων του Moneyonline.gr.

Πολλά από τα προγράμματα που διαθέτουν σήμερα οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα χωρίς κανένα κόστος, πρόωρης ανάληψης των καταθέσεων, στην επέτειός.

Έτσι, την ημέρα καταβολής των τόκων ο καταθέτης έχει την ευχέρεια να σηκώσει, μερικώς ή ολικώς, το κεφάλαιό του χωρίς κανένα κόστος.

Νέα στρατηγική

Με δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα υπάρξει νέα μείωση των επιτοκίων, οι καταθέτες μπορούν να χαράξουν μία νέα στρατηγική εξασφάλισης μίας υψηλής απόδοσης για αρκετούς μήνες.

Συγκεκριμένα, μπορούν να επιλέξουν ένα προϊόν τρίμηνης, εξάμηνης ή 12μηνης διάρκειας, εξασφαλίζοντας ένα προκαθορισμένο επιτόκιο για την αντίστοιχη διάρκεια του προγράμματος.

Ωστόσο εάν αισθανθούν «άβολα» κάποια στιγμή, σε περίπτωση αύξησης της αβεβαιότητας θα έχουν δύο επιλογές:

  • Πρώτον, να σπάσουν οποτεδήποτε θέλουν την προθεσμιακή, πριν τη λήξη της, πληρώνοντας το πέναλτι που προβλέπεται.
  • Δεύτερον, να κάνουν ανάληψη των χρημάτων στην επέτειο του προγράμματος που επέλεξαν, την ημέρα δηλαδή καταβολής των τόκων, χωρίς κανένα κόστος.

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προθεσμιακές με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr