A- A+
Έκκληση ΥΠΟΙΚ για συλλογή αποδείξεων - Ξανά σενάρια για ενιαία κλίμακα φόρων - Πίνακες
Νέα έκκληση προς του πολίτες για τη συλλογή χειρόγραφων αποδείξεων μέχρι την ψήφιση του νόμου που θα συνδέει το αφορολόγητο με χρήση καρτών, απεύθυνε το ΥΠΟΙΚ.

Δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το υπουργείο κάλεσε τους φορολογούμενους να ζητούν και να κρατούν τις αποδείξεις.

Αυτό θα είναι απαραίτητο μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση καρτών, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σενάρια για ενιαία κλίμακα

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Εξάλλου, δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για τη φορολογική κλίμακα που θα ισχύει για τα φετινά εισοδήματα, τα οποία θα δηλωθούν το 2017.

Σύμφωνα με το «Βήμα» έχουν επανέλθει τα σενάρια για ενιαία κλίμακα, που θα επιβάλλεται σε όλες τις κατηγορίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελ. επαγγελματίες, αγρότες και ενοίκια.

Αφορολόγητο και φόροι

Ωστόσο το αφορολόγητο θα ισχύει μόνο για μισθωτούς / συνταξιούχους, και ενδεχομένως και στους αγρότες. Τα σενάρια είναι δύο:



Πηγή: Το Βημα

Παράδειγμα

Με βάση τις παραπάνω κλίμακες, θα επιβαρυνθούν εισοδήματα 30.000 ευρώ και άνω. Συγκεκριμένα, ο φόρος θα διαμορφωθεί ως εξής:

Πηγή: Το Βημα