A- A+
Νέα Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (e-Invoicing) από θυγατρική της Eurobank
Η BE-Business Exchanges SA, θυγατρική της Eurobank EFG, ξεκίνησε από 1 Ιουνίου 2011 την εμπορική διάθεση της νέας υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης, σε συνεργασία με την Information Systems Impact SA.

Με την προσθήκη της υπηρεσίας αυτής η Business Exchanges ολοκληρώνει την ηλεκτρονική υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας εταιριών (ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί-ηλεκτρονική διεκπεραίωση παραγγελιών-ηλεκτρονική αποθήκευση και διακίνηση τιμολογίων-ηλεκτρονικές πληρωμές).

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να καταργήσει την αποθήκευση και τη διακίνηση τιμολογίων μεταξύ του εκδότη και του παραλήπτη σε έντυπη μορφή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΠΟΛ 1049 / 21-3-2006).

Τα οφέλη της υπηρεσίας

Μέσω της υπηρεσίας e-Invoicing ο εκδότης του παραστατικού έχει τη δυνατότητα της αυτόματης ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης και αποστολής του, ενώ ο παραλήπτης έχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής παραλαβής και καταχώρησης του παραστατικού.

Τα σημαντικότερα οφέλη από την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών τιμολογίων είναι πολλαπλά και σημαντικά για τις επιχειρήσεις (εκδότες ή παραλήπτες παραστατικών):

  • Εξοικονόμηση κόστους από τη σημαντική μείωση ή και κατάργηση της εκτύπωσης των τιμολογίων (χαρτί, toner κτλ)
  • Εξοικονόμηση χώρου φυσικής αρχειοθέτησης τιμολογίων (διατήρηση αντιγράφων σε ηλεκτρονική μορφή)
  • Εξοικονόμηση χρόνου από την αυτοματοποίηση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών αρχειοθέτησης και τιμολόγησης
  • Καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (ευχέρεια και ευελιξία στη διαχείριση παραστατικών)
  • Άμεσος και οργανωμένος τρόπος αναζήτησης και ανάκτησης αρχειοθετημένων τιμολογίων / παραστατικών
  • Εγγυημένη και ασφαλής αποστολή των παραστατικών ηλεκτρονικά στους πελάτες της επιχείρησης και ενημέρωση για την αποστολή / παραλαβή τους.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς και προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών, περιλαμβάνουν:
- Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης (Archiving@BE) των τιμολογίων (και ευρύτερα παραστατικών), που μπορεί να γίνεται τοπικά στην επιχείρηση ή σε κεντρική Βάση
- Υπηρεσία Άυλης Ηλεκτρονικής Διακίνησης τιμολογίων (Paperless@connect) που επιτρέπει την κατάργηση του έντυπου και του παραδοσιακού τρόπου αποστολής (ΕΛΤΑ, courier) τόσο από τον εκδότη όσο και από τον παραλήπτη.