A- A+
Κέρδη έως και 76% στην 5ετία από τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank - Οι καλύτερες επιδόσεις
Αποδόσεις που έφτασαν έως και το 23% σε ένα δύσκολo και υψηλής μεταβλητότητας έτος για τις αγορές, πέτυχαν το 2015 τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια.

Μεταξύ των Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Europe Μετοχικό είχε την υψηλότερη απόδοση (+11,88%) ανάμεσα σε όλα τα Funds of Funds της ελληνικής αγοράς.

Από την άλλη, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars USA Μετοχικό (+9,21%) κατέλαβε την 1η θέση σε απόδοση τριετίας (+66,31%) και πενταετίας (+76,21%) στην κατηγορία των μετοχικών, καθώς και όλων συνολικά των Funds of Funds της ελληνικής αγοράς.

Επίσης διακρίθηκαν το Alpha Global Blue Chips Μετοχικό με απόδοση +8,36% και το Αlpha Global Allocation Μικτό με απόδοση +5,63%, συγκριτικά με Α/Κ ανάλογης επενδυτικής πολιτικής.

Ελληνικά Α/Κ

Στα Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του με απόδοση +22,65%, και μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων επί του συνόλου των 269 αμοιβαίων κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς.

Το Alpha Ελληνικό Μικτό κατέγραψε απόδοση +7,73% επιτυγχάνοντας σημαντική υπεραπόδοση έναντι του δείκτη αναφοράς του.

Το ίδιο συνέβη και με τα Ελληνικά Μετοχικά Α/Κ, με το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής (-11,85%) και το Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό (-14,46%) να υπεραποδίδουν 11,73% και 9,12%, αντίστοιχα.