A- A+
Άνοιξε τις πύλες των καταστημάτων της στη Μόσχα η Ελληνική Τράπεζα
Τελέστηκαν στις 15 Ιουνίου στη Μόσχα τα εγκαίνια της Θυγατρικής Τράπεζας του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς και του ιδιόκτητου κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται οι εργασίες της Θυγατρικής Τράπεζας.

Κύρια αποστολή της είναι η εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αλλά και νέων Ρώσων πελατών και η προσφορά υπηρεσιών σε Κυπριακές και Ελλαδικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που στοχεύουν να δραστηριοποιηθούν ή έχουν ήδη εργασίες στη Ρωσία.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Μόσχας κο Πιότρ Σεργκιέγιεβιτς Κούπρικωφ, στην παρουσία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου κου Γεώργιου και του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κυρήνης κου Αθανάσιου.

Ο Γενικός Διευθυντής Ρωσίας, κος Γιάννης Τελώνης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από Κύπρο και Ρωσία αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, Δρ Παναγιώτου, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, καθώς και στη μακροχρόνια παρουσία της Ελληνικής Τράπεζας στη Ρωσία. Τέλος, ανέλυσε σε συντομία τους παράγοντες που ώθησαν την Τράπεζα να προχωρήσει με την εγκαθίδρυση πλήρων τραπεζικών εργασιών στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, κος Μάκης Κεραυνός, εξήρε τις άριστες σχέσεις Κύπρου Ρωσίας.

Σε αναφορά του για τα οικονομικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος, ο κος Κεραυνός τόνισε ότι από το 2004 η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος της Ευρωζώνης από το 2008.

Ανέφερε ακόμα ότι σήμερα η Κύπρος έχει αναδειχθεί ως ένα σημαντικό Επιχειρηματικό και Χρηματοοικονομικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί και ως βάση πολλών ρώσων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους τόσο στην ίδια τη Ρωσία όσο και στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο.

Οι εργασίες της νέας θυγατρικής

Αναφερόμενος στις εργασίες της Θυγατρικής Τράπεζας, ο κος Κεραυνός τόνισε ότι κύρια αποστολή της είναι η εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αλλά και νέων Ρώσων πελατών και η προσφορά υπηρεσιών σε Κυπριακές και Ελλαδικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που στοχεύουν να δραστηριοποιηθούν ή έχουν ήδη εργασίες στη Ρωσία.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Εκτελεστικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου αρμόδιος για την επέκταση στη Ρωσία, κος Γλαύκος Μαύρος, αναφέρθηκε στον μακροχρόνιο σχεδιασμό για την υλοποίηση της επέκτασης στη Ρωσία.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κος Kούπρικωφ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας εξήρε τη μακροχρόνια παρουσία της Τράπεζας στη Μόσχα και επαίνεσε την απόφαση της για επέκταση στη Ρωσία που λήφθηκε σε μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις οικονομική συγκυρία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη του Υπ. Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στελέχη Ρωσικών επιχειρήσεων, πελάτες και συνεργάτες της Τράπεζας και πολλοί προσκεκλημένοι.