A- A+
Την αύξηση του ορίου αναλήψεων στα 500 ευρώ έχουν ζητήσει οι τράπεζες
Την αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 500 ευρώ από 420 ευρώ σήμερα έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος οι διοικήσεις των συστημικών ομίλων.

Με δεδομένο ότι σήμερα οι περισσότεροι καταθέτες δεν κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για ανάληψη αυτού του ποσού, οι τράπεζες θεωρούν ότι η αύξησή του θα μπορούσε να βοηθήσει για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης, χωρίς απώλειες στη ρευστότητα.

Το αίτημα

Επιπλέον, έχουν ζητήσει η ανανέωση του ορίου να γίνεται όχι κάθε εβδομάδα, όπως ισχύει σήμερα, αλλά κάθε μήνα.

Δηλαδή θέλουν να μη χάνεται το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης και να μεταφέρεται στην επόμενη εβδομάδα του ίδιου μήνα.

Με τον τρόπο αυτό, κάποιος θα μπορεί να σηκώνει μέσα στον ίδιο μήνα με μία κίνηση 2.000 - 2.500 ευρώ, εάν το εβδομαδιαίο όριο αυξηθεί στα 500 ευρώ ή 1.680 - 2.100 ευρώ εάν παραμείνει στα 420 ευρώ.

Οι κανόνες σήμερα

Το εύρος στα παραπάνω νούμερα εξαρτάται από τον αριθμό των Σαββάτων που έχει κάθε μήνας, με δεδομένο ότι η ανανέωση του ορίου γίνεται στις 23:59 κάθε Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι το όριο των 420 ευρώ ισχύει ανά τράπεζα ανά φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών που διαθέτει.

Από την άλλη πλευρά, κάθε δικαιούχος ενός λογαριασμού, εφόσον διαθέτει κάρτα στο όνομά του ή αν επισκεφθεί το γκισέ, μπορεί να σηκώσει έως 420 ευρώ την εβδομάδα από κάθε τράπεζα