A- A+
HSBC: Premier ενημέρωση για επενδύσεις
Την εκδήλωση “HSBC Market Update, Παγκόσμιες και Εγχώριες Οικονομικές Προκλήσεις” διοργάνωσε η HSBC για 250 ιδιώτες πελάτες της υπηρεσίας Premier της τράπεζας.

Οι πελάτες της τράπεζας ενημερώθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Κάμαρη, Head of Global Markets & Capital Financing της HSBC Ελλάδος, για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις τάσεις των διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμα έκφραση της δέσμευσης της Τράπεζας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πελάτες της υπηρεσίας HSBC Premier.

Τα νομίσματα

Ο κ. Steve Banner, CEO της HSBC Ελλάδος άνοιξε την εκδήλωση και προλόγισε τον κεντρικό ομιλητή Κ. Κάμαρη, ο οποίος παρείχε σφαιρική ανασκόπηση των διεθνών αγορών, καθώς και ανάλυση της παγκόσμιας και της ελληνικής οικονομίας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μακροοικονομικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για τους ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικών οικονομιών όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ευρωζώνη.

Ο Κ. Κάμαρης παρουσίασε τις βασικές τάσεις και προβλέψεις για τις αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων.

Επιπλέον, ανέλυσε τις προβλέψεις της HSBC για την πορεία των βασικών νομισμάτων όπως το δολάριο, το ευρώ, το ελβετικό φράγκο, η λίρα Αγγλίας και το κινέζικο RMB, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση της σημαντικότητας του ρόλου του RMB, ύστερα και από την απόφαση του Δ.Ν.Τ να συμπεριλάβει το Κινεζικό νόμισμα στο «καλάθι με τα αποθεματικά νομίσματα».

Τέλος, ο Κ. Κάμαρης μίλησε για την ελληνική οικονομία και για την πορεία των τιμών των ελληνικών κρατικών ομολόγων και των ελληνικών μετοχών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής, όσο και κατά τη διάρκεια του cocktail που ακολούθησε.