A- A+
Αίτημα για αύξηση του ορίου αναλήψεων έχει υποβληθεί στην ΕΚΤ - Πλαφόν στα 560 ευρώ
Αίτημα για αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 560 ευρώ έχουν υποβάλλει οι ελληνικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ).

Σήμερα το όριο βρίσκεται στα 420 ευρώ ή 60 ευρώ την ημέρα και αν γίνει δεκτό το αίτημα από την ΕΚΤ θα διαμορφωθεί στα 560 ευρώ την εβδομάδα ή 80 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, είναι πολύ πιθανό η ΕΚΤ να ανάψει το «πράσινο φως» για την παραπάνω αύξηση, καθώς πλέον οι περισσότεροι καταθέτες δεν κάνουν χρήση του συνόλου του ορίου που υπάρχει σήμερα.

Τι ισχύει τώρα

Σήμερα οι καταθέτες μπορούν να σηκώσουν από κάθε λογαριασμό έως και 420 ευρώ κάθε εβδομάδα.

Η ανάληψη μπορεί να γίνει τμηματικά ή σωρευτικά. Η ανανέωση του ορίου γίνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (Παρασκευή προς Σάββατο).

Από εκείνη την ώρα η εβδομάδα αλλάζει για τα συστήματα των τραπεζών και το όριο ανάληψης επαναδιαμορφώνεται στα 420 ευρώ.

Λογαριασμοί με συνδικαιούχους

Σε λογαριασμούς με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ για κάθε κάρτα δικαιούχου.

Για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ ανά κάρτα, δηλαδή 120 ευρώ για τον λογαριασμό ή έως 840 ευρώ εβδομαδιαίως.

Ως εκ τούτου, εάν διατηρείτε χρήματα σε ένα λογαριασμό με έναν δικαιούχο, με τη μεταφορά τους σε ένα προϊόν με δύο δικαιούχους που έχουν δική τους κάρτα, διπλασιάζετε το όριο αναλήψεων.

Με τρεις δικαιούχους το τριπλασιάζετε κ.ο.κ. Αρκεί ο λογαριασμός στον οποίο θα μεταφερθούν τα χρήματα να είναι ενεργός.