A- A+
Πού καταλήγουν τα εμβάσματα που φεύγουν μέσω Western Union - Οι 10 πρώτες χώρες
Στις χώρες προέλευσης των οικονομικών μεταναστών, αλλά και στις Γερμανία - Ιταλία καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των εμβασμάτων που φεύγουν από Ελλάδα μέσω Western Union.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 10 πρώτες χώρες στις οποίες μεταφέρονται χρήματα από την Ελλάδα, είναι οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία, Πακιστάν, Γερμανία, Ρωσία, Ινδία και Ιταλία.

Αντίστοιχα, οι Έλληνες λαμβάνουν χρήματα κυρίως από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κύπρο, την Γαλλία και την Αλβανία, αναφέρει μεταξύ άλλων η Western Union σε σχετική ανακοίνωσή της.

Τα όρια λόγω capital controls

H Western Union, ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων που, ακριβώς μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα, αποκατέστησε άμεσα τις υπηρεσίες εισερχομένων και εξερχομένων εμβασμάτων, από και προς την χώρα, συνδέοντάς τη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, έχει επαναφέρει ένα σημαντικό κομμάτι των υπηρεσιών της στην Ελλάδα σε επίπεδα αντίστοιχα με την περίοδο πριν από την τραπεζική αργία, τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα χρηματικά εμβάσματα εντός χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες εξερχόμενων εμβασμάτων, αυτές λειτουργούν κανονικά, ωστόσο το μηνιαίο χρηματικό όριο των 500 ευρώ ανά άτομο, που τέθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων από και προς την Ελλάδα, η Western Union προσφέρει απευθείας μεταφορά χρηματικών εμβασμάτων σε όλο το δίκτυο ελληνικών τραπεζών.