A- A+
Συγχωνεύονται τα αμοιβαία κεφάλαια των Geniki και Emporiki Bank
Τη συγχώνευση των αμοιβαίων κεφαλαίων που προσφέρουν στην ελληνική αγορά η Geniki Bank και η Emporiki Bank αποφάσισαν οι μητρικές τους Société Générale και Credit Agricole αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου 2009 δημιουργήθηκε η νέα εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Αmundi, η οποία συνδυάζει την εμπειρία των δύο γαλλικών τραπεζών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Amundi αποφάσισε τη συγχώνευση των προϊόντων των δύο κύριων Εταιριών Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου με έδρα το Λουξεμβούργο, των Αμοιβαίων Κεφαλαίων SGAM και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Amundi.

Οι προθεσμίες ανέξοδης εξαγοράς

Στο πλαίσιο αυτό τα αμοιβαία κεφάλαια των δύο εταιρειών θα συγχωνευτούν. Οι μεριδιούχοι οι οποίοι δεν συμφωνούν με τη συγχώνευση έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν τα μερίδιά τους χωρίς καμία επιβάρυνση.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες της GENIKI Bank και μεριδιούχοι των Αμοιβαίων Κεφαλαίων SGAM θα έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν εντολές συμμετοχής/μετατροπής/εξαγοράς στα Αμοιβαία Κεφάλαια SGAM έως τις 20 Ιούνιου 2011, ώρα 11:00π.μ. για τα Ασιατικά Αμοιβαία Κεφάλαια SGAM και 21 Ιουνίου 2011 , ώρα 11:00π.μ. για τα υπόλοιπα Αμοιβαία Κεφάλαια SGAM.

Οι συγχωνεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου 2011, βάσει της σχέσης ανταλλαγής μεταξύ των αντίστοιχων καθαρών τιμών μεριδίου του εκάστοτε Απορροφημένου Αμοιβαίου Κεφαλαίου SGAM και του αντίστοιχου Αμοιβαίου Κεφαλαίου Απορρόφησης Amundi, όπως αυτή διαμορφώνεται με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2011.

Ο νέος θεματοφύλακας

Μετά την συγχώνευση θεματοφύλακας των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Amundi θα είναι η εταιρεία CACEIS Bank Luxembourg S.A.

Μετά την παρέλευση των συγκεκριμένων ημερομηνιών οι αποφάσεις της συγχωνεύσεως των Αμοιβαίων Κεφαλαίων SGAM θα ισχύουν για όλους τους μεριδιούχους.

Οι αλλαγές που προκύπτουν στα Αμοιβαία Κεφάλαια SGAM καθώς και οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στο δίκτυο καταστημάτων της GENIKI Bank.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι μεριδιούχοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα της GENIKI Bank.