A- A+
Αποδόσεις έως και 3,50% με τους λογαριασμούς υπό προειδοποίηση - Ολες οι προσφορές
Τη δυνατότητα να πετύχουν αποδόσεις υψηλότερες του 3% ακόμη και για μικρά ποσά έχουν οι καταθέτες, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές των λογαριασμών υπό προειδοποίηση.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολοι οι λογαριασμοί υπό προειδοποίηση ΕΔΩ
Πρόκειται για προϊόντα που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των προθεσμιακών λογαριασμών και του Ταμιευτηρίου, προσφέροντας υψηλές αποδόσεις με ελευθερία στο ύψος των καταθέσεων και περιορισμό στον τρόπο πραγματοποίησης των αναλήψεων.

Αναλυτικότερα τα προγράμματα αυτά προσφέρουν υψηλό επιτόκιο, υπό την προϋπόθεση ότι αν θέλετε να προχωρήσετε σε ανάληψη, θα πρέπει να προειδοποιήσετε την τράπεζα κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Το διάστημα της προειδοποίησης μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ημέρες, πχ. μία εβδομάδα, έως και 3 μήνες. Σε γενικές γραμμές όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα αυτό, τόσο καλύτερο είναι και το επιτόκιο που προσφέρεται.

Σημειώνεται ότι η ανάληψη είναι εφικτή και πριν την παρέλευση του χρόνου προειδοποίησης, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ποινή που συνήθως είναι η μη καταβολή των τόκων της συγκεκριμένης περιόδου εκτοκισμού.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης απεριόριστων καταθέσεων, ενώ τα νέα κεφάλαια που αποταμιεύονται τοκίζονται με το ίδιο υψηλό επιτόκιο από την πρώτη στιγμή.

Σε ποιους ταιριάζουν

Τα προγράμματα με προειδοποίηση ταιριάζουν σε αυτούς που δε θέλουν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους σε μία προθεσμιακή κατάθεση, αλλά προτιμούν εφόσον χρειαστεί να τα έχουν διαθέσιμα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως το επιτόκιό τους να πέσει στα επίπεδα του απλού ταμιευτηρίου.

Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα των απεριόριστων καταθέσεων, άρα συμφέρουν όσους θέλουν να αυξάνουν σε τακτική βάση τις αποταμιεύσεις, κάτι που δεν είναι εφικτό με τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να έχει ένα σταθερό εισόδημα, όπως πχ ένα ενοίκιο, το οποίο θέλει να αποταμιεύει όποτε το εισπράττει. Η σχετική δυνατότητα δίνεται με αυτά τα προϊόντα και το υψηλό επιτόκιο ισχύει από την πρώτη ημέρα της κατάθεσης.

Σημειώνεται πάντως ότι οι λογαριασμοί αυτοί δεν είναι διαχειριστικοί, δηλαδή δεν μπορεί ο καταθέτης να εξυπηρετείται για τις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως για ψώνια ή για την πληρωμή λογαριασμών.