A- A+
Αλεξιάδης: Μόνο με κάρτες θα χτίζεται από του χρόνου το αφορολόγητο
Με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος θα «χτίζουν» από του χρόνου τα φυσικά πρόσωπα το αφορολόγητο όριο που θα θεσπιστεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Τρ. Αλεξιάδη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων διευκρίνισε ότι για το 2015 θα συνεχίσει η συλλογή, ωστόσο το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές.

Όπως είπε, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ψηφιακών συναλλαγών δηλαδή, είτε κάρτα -πιστωτική ή χρεωστική- είτε τραπεζικές συναλλαγές.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε πως μόνο με τον τρόπο αυτό θα αναγνωρίζονται και διάφορες άλλες δαπάνες όπως οι ιατρικές.

Αύξηση φόρων

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες.

«Σίγουρα δεν θα έχουμε φορολογική επιβάρυνση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και περιουσιών, διότι δεν είναι αυτή η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, δεν είναι αυτό το οποίο συμφωνήσαμε στη συμφωνία, στο νόμο 4336».

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη φορολογική κλίμακα και στις φοροαπαλλαγές.

Ερωτηθείς αν τα εισοδήματα πάνω από τις 12.000 θα φορολογηθούν περισσότερο απ' ό,τι σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «ένα εισόδημα 12.000 που πιθανά να ζούνε τέσσερα άτομα, δηλ. άνεργη σύζυγος και δύο παιδιά, δεν είναι ένα μεγάλο εισόδημα. Άρα να είμαστε ρεαλιστές. Δεν πρόκειται να έχουμε κάτι τέτοιο».

Επισήμανε ότι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος θα είναι «λογικές» και «στόχος τους είναι να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα».